Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
4
Napisanych postów
41
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1832
Witam,
Od jakiegoś czasu czuje ucisk w brzuchu, wydaje mi się że to wątroba musiała mi się powiększyć. Nie mam żadnych skutków ubocznych prócz tego ucisku jak siedzę i trochę jak leżę.
Ucisk czuje po prawej stronie brzucha obok żebra.
W moim poprzednim temacie wrzucałem moje wyniki z wątroba bo miałem delikatnie zawyżone ale ponoc i tak były za mało zawyżone aby coś określic.
Od 2 miesięcy prawie jestem na odbloku, skończyłem brać HCG i teraz lecę clomid już 7 dzień po 2 tabletki.
I pytanie moje czy to może być od clomidu? Nie wiem kiedy to się zaczęło ale chyba coś mniej więcej jak zacząłem brać clomid ale pewny właśnie nie jestem. Czy to może być przyczyną?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106279
Napisanych postów
378294
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711520
Ankieta działu
Masz jakieś badania ?
Clomid tutaj na 99% nie ma wpływu
Clomid 2 tabletki czyli ile mg? 100?
Jaki był cykl?
Trzeba by się wybrać na usg dołu, zadzwon weź teleporqde powiedz co się dzieje powinni ci wystawić skierowanie bez problemowo
Szacuny
4
Napisanych postów
41
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1832
1. WIEK:25 2. WAGA:79 3. WZROST:177 4. WYMIARY: -biceps:40 -klatka:- -udo:- -talia:- 5. STAŻ NA SIŁOWNI:10 lat 6. DIETA: -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:jakieś 5 cykli. Zazwyczaj sam testosteron czasem orale 8. TRENING:push pull legs 9. CEL CYKLU:masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:2 miesiące od ostatniego hita 11. POZIOM BF%:8/9 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):szybka przemiana materii 13. STAN ZDROWIA:dobra 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:porostu owlosienia 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata:126 -martwy ciąg:- -przysiad:-
Szacuny
4
Napisanych postów
41
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1832
Ankieta powyzej.
Moje jedyne badania to
ALT 59 U/I
AST 41 U/I
Lekarz kazał mi wykonać tę badania bo chciałem skierowanie wziąć do neurologa żeby głowę sprawdzić i dodatkowo mi to po prostu zlecil, ale jak w poprzednim temacie to jest wszystko ok.
Tak clomid 1 tabletka=50mg
Biore po 2 żeby skończyć szybciej odblok
Cykl trwał 1.5 roku ale szły male dawki po 200mg, potem pół roku trt i potem ostatnie 2/3 miesiące 250 mg i w wakacje szedł turanabol dodatkowo.
Zadałem tutaj pytanie bo chciałem obejść się już bez lekarza bo ostatnio za często tam chodzę. Bo tu neurolog i do urologa jeszcze bo mam problem z moczem i latam do toalety bardzo czesto.. a może to też ta przyczyna? Tylko że z moczem mam problem od 4 lat jakoś a wątrobe dopiero teraz odczuwam.
Ale okej najwyżej sproboje z tą teleporada jeszcze
Zmieniony przez - Rastor w dniu 2024-11-03 16:01:11
Szacuny
4
Napisanych postów
41
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1832
@lodzianin1
Znaczy chciałem po prostu mocniej zadziałać z clomidem i przez pierwszy tydzień brać po 2 tab a później już pod koniec zejść na 1 tab. Nie chciałbym za długo przeciągać już tego odbloku bo troszkę na nim jestem a chciałbym na nowy rok znowu wejść na cykl
@Ćwiczę Bo Lubię
Wiem wiem że wątroba nie boli ale może naciskać na narządy inne ponoć jak jest powiekszona i przez to można czuć dyskomfort w brzuchu, ale racja z nerkami też coś to może być dlatego że od 4 lat jakoś mam problem z moczem i latam dużo do toalety. Ale jestem do neurologa umówiony z tym na koniec miesiąca to chyba nie muszę brać kolejnego skierowania bo urolog chyba jest od USG brzucha? Takze zawsze przy okazji mogę to załatwić już.
Zmieniony przez - Rastor w dniu 2024-11-03 19:33:42
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106279
Napisanych postów
378294
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711520
Kiedyś tak się podawało cloma wchodząc nawet frontem po 200-300 mg ale później badania pokazały że to było bezsensowne obciążanie organizmu i dawka wieksza jak 50 mg nic więcej nie wnosiła praktycznie poza ew skutkami ubocznymi
Szacuny
4
Napisanych postów
41
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
1832
lodzianin1
Kiedyś tak się podawało cloma wchodząc nawet frontem po 200-300 mg ale później badania pokazały że to było bezsensowne obciążanie organizmu i dawka wieksza jak 50 mg nic więcej nie wnosiła praktycznie poza ew skutkami ubocznymi