Szacuny
1
Napisanych postów
3
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6
Zaczely mnie dzis swedziec wezly chlonne po lewej stronie szyi i lewe kolano. Nie wiem czy ma to zwiazek z lewa reka, ale niecaly miesiac temu dostalem ropowicy lewej reki spowodowanej iniekcjami dozylnymi. Obecnie na zewnetrznej stronie reki przy zgieciu na zyle na bicepsie mam takie jakby zgrubienie a reka nie jest w pelni sprawna (na zgieciu jest twarda i czsem troche pobolewa, jest to lekki bol jakby stawow). Moze to byc jakis guzek? Isc do lekarza z tym?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Możesz się przejść dla pewności - obejrzy i/lub da skierowanie na podstawowe badanie krwi, usg lub do specjalisty w sprawie bólu kolana - przynajmniej tak powinien zareagować.
Odnośnie zapalenia żył po częstych iniekcjach powinien dać Ci receptę na maść do przygotowania w aptece do użytku zewnętrznego.
Szacuny
1
Napisanych postów
3
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6
Dzieki Krzykacz. Nie chce sie kurde nakrecac, ale ostatnio po spozyciu piwa bolala mnie wlasnie lewa czesc szczeki. Myslalem, ze to od sluchania mp3 i piatkowej pogody, ale poczytalem troche i boje sie, ze to jakies zmiany nowotworowe. Przy niektorych nowotworach jak czytalem moze wystepowac bol po spozyciu alkoholu, do tego lekki swiad czuje i to zgrubienie na rece tez mnie martwi.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Zgadza się - np przy LGM - i chodzi tutaj głównie o ból chorobowo zmienionych węzłów chłonnych po spożyciu alkoholu. Bez odpowiednich badań i diagnozy lekarskiej samemu nie ma co prorokować. Także najpierw lekarz/badania, później zamartwianie się i/lub leczenie.