Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
717
Witam wszystkich
Piszę do was z zapytaniem jaki trening wykonywać, bądź jakie ćwiczenia unikać po zabiegu przepukliny pachwinowej.
Zabieg był 7 tygodni temu z użyciem siatki, chirurg pozwolił wrócić juz do treningów, tylko mówił by nie przesadzać z ciężarem póki nie miną 3 miesiące.
Na pewno martwy ciąg, przysiady, wiosłowanie sztangą, odpadają.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
717
a co do brzucha, to jakie ćwiczenia wykonywać na początek by wzmocnić go a nie przeciążyć, bo nie ukrywam robilem błąd i brzuch w poprzednich treningach był okazyjnie robiony.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34746
Napisanych postów
25156
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282608
Nie napisałeś najwazniejszego - jaka metoda ? ( cięcie czy laparoskop)-po laporoskopie rekonwalescencja przebiega szybciej , ja miałem cięcie i bardzo długo dochodziłem do siebie . Tzn do aktywności typowo nie obciążającej nadmiernie wróciłem po 3 miesiacach i do pracy fizycznej też jakoś tak, ale bóle w pachwinie , zrosty , ogólnie sama blizna bolała do 10 miesiecy przy większym wysiłku .Ogólnie najlepiej jest słuchać swojego ciała i przy pojawieniu sie dyskomfortu zwyczajnie odpuszczać . W takim przypadku nie naspieszysz , ogólnie po 10 miesiącach już naginalem na siłowni czysto siłowo .Jestem po oeracji prawie 6 lat już i nigdy w życiu nie czulem się tak sprawny :) Powodzenia :)
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-06-02 07:58:36
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
717
Operacje miałem poprzez Ciecie. Lekarz mówił mi ze teraz niby do 30kg mogę dźwigać, miedzy 3-6 miesiącem można zwiększyć wysiłek jeszcze bardziej. A po 6 miesiącach mówił ze juz bez ograniczeń.