Witam.
Staram się spożywać białko w okolicach 2,2-2,5 grama na kilogram masy ciała.
Z ciekawości ostatnio zrobiłem badania białka całkowitego we krwi i wyszło mi 6,7 g/dl podczas gdy norma to 6,0 — 8,0.
Czy to oznacza, że mógłbym bądz powinienem spożywać trochę więcej mięsa, twarogu lub jajek, żeby osiągnąć lepsze efekty w trakcie budowania masy bądz redukcji tkanki tłuszczowej?
Staram się spożywać białko w okolicach 2,2-2,5 grama na kilogram masy ciała.
Z ciekawości ostatnio zrobiłem badania białka całkowitego we krwi i wyszło mi 6,7 g/dl podczas gdy norma to 6,0 — 8,0.
Czy to oznacza, że mógłbym bądz powinienem spożywać trochę więcej mięsa, twarogu lub jajek, żeby osiągnąć lepsze efekty w trakcie budowania masy bądz redukcji tkanki tłuszczowej?