Witam, dziś przedstawie wam wszystkie pozycje w koszykówce, ich przykłady I wymagania. Zaczynajmy:
Rozgrywający/ Point Guard (PG)/ Jedynka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: jaki kolwiek
Typ 1 All - around (wszechstronny), przykład Chris Paul, czyli wszystkiego po trochu jednakże najważniejsza w każdym typie jest prędkość I taktyka.
Typ 2 Scoring, przykład Kyrie Irving, podstawa to perfekcyjne wjazdy, layupy jak I close-range
Typ 3 Shooter, przykład Stephen Curry, charakteryzuje się conajmniej bardzo dobre 3PT I perfekcyjny mid-range.
Typ 4 Passing, przykład Magic Johnson,
MÓZG drużyny podania perfekcyjne wizja pola perfekcyjna ball control świetny.
Typ 5 Deffensive Star, przykład Patrick Beverley,jest to połączenie jednego z powyższych typów z świetną defensywą.
Rzucający obrońca/ Shooting Guard (SG)/ Dwójka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 170 cm
Typ 1 All- Around, przykład Michael Jordan, Zbalansiwany rodzaj punktowania, w każdym rodzaju potrzebna dobra, ale nie koniecznie perfekcyjna defensywa
Typ 2 Outside, przykład Klay Tomphson, świetne 3PT
Typ 3 Inside, przykład Demar Derozan, Perfekcyjny Layup, close- range I jak ktoś może to dunk
Niski Skrzydłowy/ Small Forward (SF)/ Trójka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Typ 1 od 185 cm, a Typ 2 od 195cm
Typ 1, przykład Kawahi Leonard, "Swingman" czyli SF który gra jak SG
Typ 2, Rudy Gay, SF który gra jak PF (czyt. niżej)
Silny Skrzydłowy/ Power Forward (PF)/ Czwórka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 200cm
Typ 1 Faceup PF, przykład Kevin Love, (przewarznie grający twarzą do kosza)perfekcyjny mid-range, close-range I mile widziany 3PT, ogólnie dobry jump shooting
Typ 2 Post PF, przykład Dirik Nowizki,Perfekcyjna gra tyłem do kosza I punktowanie z tej pozycji
Środkowy/ Center (C)/ Piątka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 205
Typ 1 Faceup C, przykład, Roy Hibbert,
każdy typ musi świetnie zbierać I blokować, perfekcyjna gra przodem do kosza
Typ 2 Post C, przykład Haakem Olajuwon, Perfekcyjna gra tyłem do kosza I punktowanie z tej pozycji
Dziękuje wszystkim za uwagę mam nadzieje, że pomogłem.
Rozgrywający/ Point Guard (PG)/ Jedynka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: jaki kolwiek
Typ 1 All - around (wszechstronny), przykład Chris Paul, czyli wszystkiego po trochu jednakże najważniejsza w każdym typie jest prędkość I taktyka.
Typ 2 Scoring, przykład Kyrie Irving, podstawa to perfekcyjne wjazdy, layupy jak I close-range
Typ 3 Shooter, przykład Stephen Curry, charakteryzuje się conajmniej bardzo dobre 3PT I perfekcyjny mid-range.
Typ 4 Passing, przykład Magic Johnson,
MÓZG drużyny podania perfekcyjne wizja pola perfekcyjna ball control świetny.
Typ 5 Deffensive Star, przykład Patrick Beverley,jest to połączenie jednego z powyższych typów z świetną defensywą.
Rzucający obrońca/ Shooting Guard (SG)/ Dwójka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 170 cm
Typ 1 All- Around, przykład Michael Jordan, Zbalansiwany rodzaj punktowania, w każdym rodzaju potrzebna dobra, ale nie koniecznie perfekcyjna defensywa
Typ 2 Outside, przykład Klay Tomphson, świetne 3PT
Typ 3 Inside, przykład Demar Derozan, Perfekcyjny Layup, close- range I jak ktoś może to dunk
Niski Skrzydłowy/ Small Forward (SF)/ Trójka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Typ 1 od 185 cm, a Typ 2 od 195cm
Typ 1, przykład Kawahi Leonard, "Swingman" czyli SF który gra jak SG
Typ 2, Rudy Gay, SF który gra jak PF (czyt. niżej)
Silny Skrzydłowy/ Power Forward (PF)/ Czwórka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 200cm
Typ 1 Faceup PF, przykład Kevin Love, (przewarznie grający twarzą do kosza)perfekcyjny mid-range, close-range I mile widziany 3PT, ogólnie dobry jump shooting
Typ 2 Post PF, przykład Dirik Nowizki,Perfekcyjna gra tyłem do kosza I punktowanie z tej pozycji
Środkowy/ Center (C)/ Piątka
Wzrost w amatorskiej koszykówce: Od 205
Typ 1 Faceup C, przykład, Roy Hibbert,
każdy typ musi świetnie zbierać I blokować, perfekcyjna gra przodem do kosza
Typ 2 Post C, przykład Haakem Olajuwon, Perfekcyjna gra tyłem do kosza I punktowanie z tej pozycji
Dziękuje wszystkim za uwagę mam nadzieje, że pomogłem.