>>> Maszeruj albo giń <<<
...
Napisał(a)
Witam mam pytanie czy są tu jacyś fizjoterapeuci? Jestem po Wychowaniu fizycznym i myślałem że wystarczy jak zrobię sobie studia podyplomowe i będę mógł z czasem otworzyć własny gabinet, jednak dowiedziałem sie że od 1 października 2017 obowiązują jedynie pełne studia magisterskie w tym kierunku. Jakoś można to obejść? Jeszcze 3 letnie to może bym się podjął ale iść teraz na 5 letnie to trochę za długo.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeden na pewno - moderator działu więc będzie z kim pogadać
1
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Witam, dokładnie jak wspomniał kolega wyżej
W poprzednim roku weszła ustawa o zawodzie fizjoterapeuty co pod względem organizacyjno-prawnym jak i odnośnie modelu kształcenia wprowadziło pewne zmiany.
Odnośnie kwestii które wspominasz , od tego roku studia na kierunku fizjoterapia (być może inaczej w kwestii uzupełniających jest pewnie jakiś okres na to przeznaczony) będą jedynie jednolite 5-letnie
Jeśli chodzi o kwestie otwarcia gabinetu fizjoterapii aktualnie jest taka możliwość dopiero po udokumentowanym stażu pracy w przypadku licencjata jest to 6 lat , magistra - 3 lata
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-05-05 22:55:04
W poprzednim roku weszła ustawa o zawodzie fizjoterapeuty co pod względem organizacyjno-prawnym jak i odnośnie modelu kształcenia wprowadziło pewne zmiany.
Odnośnie kwestii które wspominasz , od tego roku studia na kierunku fizjoterapia (być może inaczej w kwestii uzupełniających jest pewnie jakiś okres na to przeznaczony) będą jedynie jednolite 5-letnie
Jeśli chodzi o kwestie otwarcia gabinetu fizjoterapii aktualnie jest taka możliwość dopiero po udokumentowanym stażu pracy w przypadku licencjata jest to 6 lat , magistra - 3 lata
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-05-05 22:55:04
2
...
Napisał(a)
Rozumiem czyli zgapiłem się o kilka miesięcy.Jakbym zaczął w tym roku akademickim to mogł bym sobie zrobić licencjat. A tak to lipa :)
...
Napisał(a)
Wówczas otworzenie własnego gabinetu mógłbyś najwcześniej za 9 lat , 3 lata studiów + 6 lat udokumentowanego stażu pracy w zawodzie. Nie wiem czy akurat miałoby to sens patrząc na Twój wiek, zakładając że profil jest prawidłowo wypełniony.
...
Napisał(a)
Tak profil jest prawdziwy. No to mnie teraz zaskoczyłeś. U mnie w miescie był gość co nie miał na 100 % żadnych studiów tylko jakiś kursik czy technika, i przez x lat był fizjoterapeutą. Gadałem z nim kiedys na bank miał mniejsza wiedzę niz ja teraz a kase kosił aż miło. Widze ze teraz sie wszystko pozmieniało.
Czyli tak naprawdę można by zrobic sobie kurs z masażu-dla 99 % ludzi będzie to to samo co fizjoterapia :) hehe
Zmieniony przez - krawat w dniu 2017-05-06 16:14:29
Czyli tak naprawdę można by zrobic sobie kurs z masażu-dla 99 % ludzi będzie to to samo co fizjoterapia :) hehe
Zmieniony przez - krawat w dniu 2017-05-06 16:14:29
...
Napisał(a)
Odnośnie kwestii w zawodzie masażysty to ich ustawa nie dotyczy jest to całkiem inny zawód i nie obejmują ich te regulacje i taką szkołę np. policealną to można nawet w rok zrobić, co będziesz po niej umiał jest jednak całkowicie odrębną sprawą.
...
Napisał(a)
Ja teraz trochę żartuję, ponieważ rozmawiałem z x osobami na temat kontuzji itd. Wiele ludzi twierdzi że było u fizjoterapeuty, okazuje się że to masażysta. Dla niech to to samo :). Robota podobna, kasa też, studiów nie wymaga żadnych. Jednak tak na poważnie to coś takiego mnie nie interesuje. Szkoda że tak zablokowali ten zawód.
Zmieniony przez - krawat w dniu 2017-05-06 18:31:21
Zmieniony przez - krawat w dniu 2017-05-06 18:31:21
...
Napisał(a)
Robota jest całkiem inna oraz wynagrodzenie również ten zawód wymaga stałego bardzo kosztownego dokształcania się jeśli chcesz być dobrym terapeutą i po ukończeniu studiów nim się nie jest
...
Napisał(a)
U mnie w mieście fizjo bierze 50-60 zł. Masażysta 40-50 zł. Obecnie jestem nauczycielem wfu i powoli rozkręcam biznes treningów personalnych. Jednak mocno jara mnie właśnie fizjoterapia. Jest to zawód bardzo przyszłościowy i bardzo mnie ciekawi. Jednak jak pisałem 5 lat studiów to dla mnie za dużo. Skończę będę miał 39-40 lat :D
...
Napisał(a)
Żeby otworzyć swój gabinet i mieć w miarę wypełnione grafiki trzeba posiadać pewne umiejętności oraz doświadczenie. W placówkach typu NFZ wynagrodzenie jest bardzo niskie. Wiem dlatego właśnie pisałem że już w Twoim przypadku chyba trochę już nie ma sensu.
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-05-06 19:10:38
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-05-06 19:10:38
Polecane artykuły