Szacuny
2
Napisanych postów
162
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6024
Witam. Niewiem czy to dobre miejsce na tego typu tematy ,ale napisze. A więc mam problem jestem w ostatniej klasie zawodówki obleje egzamin zawodowy napewno więc co za tym idzie bede bez zawodu tylko po zawodowce jakoś :( I pytanie mam szanse isć na policjanta bez wykształcenia ? czy wogole nie da rady ,bo po znajomosciach przyjmuja ? ;<
Szacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
99% do prewencji, nawet jak bys miał tytuł profesora to do prewencji. Policja to Policja, jak masz wyzsze to tylko 2 pkt chyba dodają, nie wiem jak to teraz czy sie nic nie zmieniło
nie o to chodzi,
idąc z profesorem do policji idziesz do policji(a ze zaczynasz od prewencji to swoją drogą)
natomiast idąc z zawodowym do policji mozesz iśc tylko do oddziałów prewenecji(nic poza tym)
Wezmą na prewencje jeśli się zaprezentuje poziom odpowiedni do pełnienia służby w prewencji. Np. jak ma się odpowiednie wymiary 185cm+ , 95kg, ogłada i wykształcenie podstawowe to jest kandydat w sam raz na prewencje.
bzdura do potęgi n-tej.
Jak się nie ma wykształcenia to trzeba naganiać innymi rzeczami,same waruki fizyczne nic Ci nie dadzą.
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
10
Napisanych postów
866
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5378
zrób sobie srednie uzupelniające i wtedy sie staraj, sredniego wykształcenia naprawde nie jest problem zdobyc
tylko po tym co tu wypisujesz obawiam sie ze sie nie nadajesz
obecnie 8% osob przechodzi Multiselect (najtrudniejszy etap rekrutacji do Policji)
Szacuny
20
Napisanych postów
5162
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
22175
jest możliwość. Jeśli masz szczególne zdolności, kursy itd to komendant wojewódzki może udzielić zgodę. Ale wątpię na tylu kandydatów. Myślisz ze jesli w zawodówce nie możesz zabrać sie za naukę to na szkółce nagle zostaniesz orłem?
Szacuny
10
Napisanych postów
866
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5378
wystarczy prywatne jakies srednie uzupelniajace, przeciez tam sie chyba placi tylko i sie zdaje, matury miec nie musisz, no ale jak masz słabe ambicje to takich osob w firmie nie potrzebują niestety.
A co do szkółki to orłem nie musi byc, na szkółke idzie sie zaraz po zdaniu testów i załapaniu się na tzw. nabór.
Szkółkę rozpoczyna się juz po ślubowaniu z odzaką i legitymacją służbową
Szacuny
143
Napisanych postów
2284
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
24765
Żeby pracować w policji potrzebne jest co najmniej średnie wykształcenie. Jak wspomniano powyżej, tylko w wyjątkowych okolicznościach komendant może wyrazić zgodę na pobór do służby osoby, która nie ma matury. Ty taką wyjątkową okolicznością zapewne nie jesteś.
Szacuny
10
Napisanych postów
866
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5378
99% do prewencji, nawet jak bys miał tytuł profesora to do prewencji. Policja to Policja, jak masz wyzsze to tylko 2 pkt chyba dodają, nie wiem jak to teraz czy sie nic nie zmieniło