Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
91
Hej. Ciekawi mnie czy to że siedząc mam trudności z założeniem lewej nogi na prawą (wiecie – kolano na kolanie) oznacza że mam budowę ciała która nie pozwala mi zmienić mojej gardy na odwrotną: Prawa noga i ręka z przodu ??
Jestem prawo nożny, z łatwością zakładam prawą nogę na lewą w pozycji siedzącej ale...chce zmienić gardę na odwrotną. Czy wy z nie macie takich trudności?
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
Szczerze powiedziawszy za bardzo nie rozumiem o co pytasz (jestem przeziębiony trochę, więc to może być moja wina) ale nie potrafię wyobrazić sobie osoby siedzącej która jest zdrowa i nie potrafi złączyć kolan i ich położyć z jednej strony, a jakoś nie wyobrażam sobie o co innego mogło Ci chodzić. Walczy się tak że jak jesteś prawo ręczny to w lewej i odwrotnie, nie ma co się zastanawiać.
Odwrotna (jeśli jesteś prawo ręczny oczywiście) ma sporo minusów, tym bardziej że jak sam mówisz mocniej kopiesz prawdą nogą. Z wykrocznej ręki/nogi nie uderzysz tak mocno jak z tylnej. Przednia ręka, noga (jak jesteś prawo nożny i mało zaawansowany to najpewniej lewa jest słabsza, ale lepiej rozciągnięta) idealnie się nadaje do trzymania dystansu, przygotowania sobie akcji, ale praktycznie nic więcej.
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
91
Hej. Chodzi mi o „zakładanie nogi na nogę” - poprostu od dziecka przyzwyczaiłem się do zakładania prawej nogi na lewą...odwrotnie jest już b.niewygodnie ( jak jest u was? ) To ma podejrzewam przełożenie na „możliwości” ruchowe tej lewej nogi - kopanie. Pewnie słabo rozciągnięte mięśnie w lewym biodrze, wydaje mi się.
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
To je rozciągnij jak Ci przeszkadza Teraz chyba domyślam się powoli o co Ci chodzi i zastanawiam się jak można tego nie potrafić Nie wiem czego zastanawiasz się nad tym zamiast sprawdzić jak Ci się kopie po prostu, to chyba bardziej miarodajne. Rozciągaj się a problem jak nie zniknie to się zmniejszy na pewno.
Postawa nie ma nic do tego jak rozciągnięty jesteś.
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
7
Napisanych postów
309
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2734
Ja na przykład nie mógłbym siedzieć tak, że prawa, czy lewa stopa opiera się o kolano drugiej nogi, która normalnie 'stoi' na ziemi. Chodzi mi o to, że ta pierwsza noga jest równolegle do ziemi ułożona. Czuję tak jakby mi biodro blokowało. :)
Szacuny
11
Napisanych postów
773
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
9531
Założyć pewnie zakładasz, tylko czujesz dyskomfort.
Tak jak ze splataniem palców. Jak zawsze lewy kciuk zakładasz na prawy, a zaraz potem odwrotnie, to jest takie dziwne uczucie
Ja nigdy nie miałem problemów ze zmianą pozycji pomimo, że jestem prawo ręczny. Jedynie bardziej złożone kombinacje sprawiają mały kłopot, jeśli chce się za pierwszym razem załapać ocb.
Bardzo pożyteczną rzeczą dla niewykształconego człowieka jest czytanie zbioru cytatów
Szacuny
15
Napisanych postów
4568
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34748
Cóż, u mnie ma to związek z obwodem uda i łydki. Kiedy ważę więcej, a noga jest grubsza, to zakładanie nogi na nogę robi się potwornie niewygodne. Kiedy jestem 70kg szczupaczkiem, to bardzo proste.