Szacuny
2
Napisanych postów
69
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
187
Tydzień temu lekarz dermatolog przepisał mi pewien preparat. A mianowicie jest to nijaka "Papka" w której skład wchodzi siarka. Oczywiście jest to lek który sporządzają w aptece. Ma on postać lekko żółtego płynu z kawałeczkami siarki.
I mam do was pytanie czy ktoś to już stosował ?? W internecie nie znalazłem nic na temat tego specyfiku.
P.S. Stosuje go od 5 dni.
Szacuny
2
Napisanych postów
69
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
187
A i jeszcze jedna rzecz niby drobnostka, a jednak. Lekarz zalecił stosować papkę na noc, i tu właśnie jest mój problem gdyż sypiam na boku i ta cała siarka zamiast się wchłaniać czy coś :) to rozmazuje sie na poduszce :( Dlatego teraz stosuje to na 2h przed snem.
Macie jakieś inne dobre sposoby ??
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6981
Ten płyn to tzw. papka Kummerfelda. Robiona jest z siarki i wody wapiennej. Przed użyciem ważne jest, aby wstrząsnąc butelką w celu wymieszania osadzonej na dnie siarki z resztą płynu. Ja stosowałem to na noc, ale nie tuż przed snem, tylko na godzinę - dwie przed. Aplikowałem lek wyłącznie na plecy i klatkę piersiową. Na twarz dawałem coś innego właśnie z powodu rozmazywania się siarki na poduszce.
Może spróbuj jednak zastosowac ten preparat nie tuż przed zaśnięciem, a jakiś czas przed. Powodzenia.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3
Ja osobiście polecam Papke Jadwigi. Od czasu do czasu mam problemy z niechcianym pryszczem, zakupiłem przez internet ten specyfik i muszę przyznać, że jest rewelacyjny. Stosuję go punktowo, ponieważ po nałożeniu papka wysycha i się kruszy robię to parę razy dziennie ale problem znika bardzo szybko. Naprawdę polecam!