Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
475
Witam, jak w temacie zwracam się do Was o pomoc w ustaleniu przyczyny słabego samopoczucia, rozdrażnienia, niskiego libido. Nie jestem pewny, czy to problem związany z odblokiem, który miałem ok. 10 miesięcy temu. Odbyłem swój pierwszy cykl. prop + wino. Brałem przez 13 tyg. 100e3d propa i 50 e3d wina iniekcja. Po zakończeniu odbyłem odbyłem odblok clom + hcg. 5 dni po ostatnim strzale poszło 1250 hcg i tak brałem aż do dawki ogólnej 10000 jednostek. póżniej wszedłem na clom przez 10 dni brałem po 1 tabletce 50mg rano/wieczór, następnie 4 dni po 50mg/dzień. Wszystko wydawało się być w porządku(może tego nie zauważałem, ze coś jest nie tak). Nie zrobiłem badań kontrolnych po wszystkim. Teraz wróciłem z pracy za granicą, udałem się do lekarza i oto moje wyniki:
Czy Waszym zdaniem może być przyczyną źle zrobiony odblok? Czy raczej powinienem udać się do jakiegoś specjalisty? Jeżeli jest możliwość obyć się bez dalszych wizyt u lekarza, proszę o Waszą pomoc.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
475
1. WIEK: 26 2. WAGA: 85 3. WZROST: 173 4. WYMIARY: -biceps: 4,0 -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 2,5(teraz prawie roczna przerwa) 6. DIETA: aktulnie brak, wcześniej białkowo/węglowodanowa -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 1 cykl 13tyg. prop 10 tyg wino 8. TRENING: masowo-siłowy 9. CEL CYKLU: zwiększenie masy ciała, ogólnej siły 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 13tyg. prop 10 tyg wino. 10 miesięcy temu. 11. POZIOM BF%: nie znam. 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): endomorfik? raczej tyję, ale nie dużo. 13. STAN ZDROWIA: dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA: owłosiony jak niedźwiedź. 15. PPM (podstawowa przemiana materii): nie znam. 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 131 kg -martwy ciąg: 160 kg -przysiad: 150 kg
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
475
aktualnie nie mam diety, ledwo wróciłem do ćwiczeń. Dietę miałem bardzo dobrą, pomogli mi ją ustalić bardziej doświadczeni ludzi z siłowni. Mam iść wykonać resztę badań? Szpital mam za oknem. Mogę się ubrać i iść.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
475
memorelo
aktualnie nie mam diety, ledwo wróciłem do ćwiczeń. Dietę miałem bardzo dobrą, pomogli mi ją ustalić bardziej doświadczeni ludzi z siłowni. Mam iść wykonać resztę badań? Szpital mam za oknem. Mogę się ubrać i iść.
Obawiałem się, że chodzi o jądra, że coś skopałem. Mimo wszystko coś jest nie tak. Wcześniej człowiek się ślinił na widok dziewczyn, teraz są mi trochę obojętne. Tak się żyć nie da ;(
A z tą prolaktyną jak sobie poradzić?
Zmieniony przez - memorelo w dniu 2018-05-16 11:14:44
Szacuny
358
Napisanych postów
3449
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
56832
Cabaser, zjedz ćwiartkę tab i powinno pomóc. Po 2 tyg zrób badania i sprawdź prolo, jakby za mało zeszło to zjesz kolejne cwierc tabletki. Reszta wyników wręcz wzorowa po odbloku