Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
64
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
643
1. WIEK: 44
2. WAGA: 100
3. WZROST: 180
4. WYMIARY:
-biceps: 45
-klatka: 120
-udo: 71
-talia: 80
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 5lat
6. DIETA:
-białko: 300g
-węglowodany: 380g
-tłuszcz: 40g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Ostatni: tren/prop 100 e2d, t3 50mcg, 80mcg clen, johimbina 20mcg, ari e2d
8. TRENING: PPL 5 dniowy
9. CEL CYKLU: Obecnie wyjscie z redukcji -> masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: tydzien temu, teraz wjazd na deka + cypio
11. POZIOM BF%: 7%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): tycia
13. STAN ZDROWIA: bdb prócz trawienia/jelit
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: porost
15. PPM (podstawowa przemiana materii): Okolo 2800 BMR
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
Panowie mam problem, 10 dni temu skończyłem redukcję.
Leciało to co w ankiecie, obecnie od 7 dni jestem na podbiciu kcal o 1000 i obniżeniu cardio z 60min na 30min(6 razy w tyg).
Niestety dopadły mnie problemy jelitowe.
Mam mega apetyt ale oddaje gazy co około 10 minut, co jest problematyczne nie tylko dla mnie ale i dla otoczenia. Przez 5dni nie byłem w toalecie na "2jce", dopiero 2 dni temu mnie puściło i zaczynam wracać do żywych jak dodałem probiotyki(rano i na wieczór) + kapusta kiszona.
Dodam tylko, że pas +6cm w ciągu 5 dni(a dietę trzymam rygorystycznie, po prostu większe ilości wegli złozonych + tluszczy) i chodzę z brzuchem jak balon.
Niestety dalej mam gazy ale już rzadziej, co teraz zrobić?
Problemem jest to że u mnie się to pojawiło gdy własnie odstawiłem orale i trena.
I to jest dziwne
Apetyt mam jak zły, tylko te gazy są masakrą i trzymanie wody/brzucha.
Szacuny
2
Napisanych postów
64
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
643
Zapomnialem dodać. Leci od 4 miesięcy: NAC, ALA, Enzymy trawienne(2 dziennie), witamina C, ostopest, cynk, witaminy, witamina d3, chrom. A od 3 dni probiotyki.
Jeszcze takie pytanie, może z dupy a może nie.
Problem pojawił się gdy zacząłem stosowac BCAA(kupiłem jakieś 3 lata temu i po prostu sobie tak stał). Problem w tym, że to BCAA, to nie jest zwykle BCAA a ma dopisek "Fermented BCAA". Zauwazylem ze nasila sie wlasnie to gdy wezme to bcaa, dlatego od jutra to odstawię. Już nie wspomnę że jestem na tyle durny, ze dopiero dzisiaj sprawdziłem a jest to po terminie prawie rok.
Szacuny
6
Napisanych postów
385
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7468
Co do gazów to mam to samo i probiotyk zapewne pomaga na trawienie ale gazy tylko wspomaga. Jedyne co działa na mnie i ogranicza gazy prawie do zera to espumisan. Dwie sztuki po każdym posiłku i to działa. Jak nie weźmiesz to gazy idą ale biorąc espumisam po każdym posiłku są minimalne.
Szacuny
7
Napisanych postów
184
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
20416
Możesz zrobić badanie na CPR czyli kolprotektyna (badanie kału) - nie mylic z CRP.
Bardzo możliwe że masz jakis stan zapalny jelit. Ewentualnie badania w kierunku pasożytów.
Zmieniony przez - salvi00 w dniu 2019-02-28 15:37:02
Szacuny
2
Napisanych postów
64
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
643
salvi00
Możesz zrobić badanie na CPR czyli kolprotektyna (badanie kału) - nie mylic z CRP. Bardzo możliwe że masz jakis stan zapalny jelit. Ewentualnie badania w kierunku pasożytów.
Zmieniony przez - salvi00 w dniu 2019-02-28 15:37:02
Dziekuje za porade, na pewno zrobię jeśli problem nie ustąpi niebawem. Z dnia na dzień jest co raz lepiej, dzisiaj z 6 razy jedynie było bombardowanie gazowe. Co jest kolosalną różnicą w porównaniu do 12 na godzinę. Niestety dzisiaj +1.5kg wody(dieta caly czas trzymana taka sama pula kcal), co nie ukrywam mega mnie demotywuje bo juz wygladam jak balon, a redukcje skonczylem tydzien temu na <7% bf.