Szacuny
2
Napisanych postów
15
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
80
Witam,
od okolo 4 lat mam problem z lewym kolanem. 3 lata temu musialem zaprzestac treningi na okolo 3 miesiace, poniewaz bol byl tak silny, ze nie moglem biegac. Po uplywie tych 3 miesiecy juz bylo lepiej, lecz nadal bolalo. Pozniej zmniejszylem czestotliwosc i wysilek na treningach. Od miesiaca zaczalem ostrzej trenowac i od okolo 3 dni ponownie zaczynam odczuwac bol kolana. W tym poscie zamieszczam fotke z moim problemem (boli mnie ta wypukla "gulka" pod kolanem). Czy ktos wie jak to leczyc? Czy sa na to jakies masci? Odpoczynek nie wchodzi w gre...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Siema Siema to jest osgud.. lekarze zalecają odpoczynek lecz można spokojnie kontynuować wysiłek. w niczym to nie przeszkadza ani na przyszłośc nie odbije się na zdrowiu !;D pozdro mam ten problem od kilku lat
Szacuny
0
Napisanych postów
278
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2363
No buQ co by Ci tu poradzić.Po 1 to idź z tym do ortopedy.Po 2 mozesz spróbowac trenigu na wzmocnienie kolan.Po 3 uzywaj opaski elastycznej na to kolano.I przed pujsciem do lekarza lepiej nie ćwicz;)To wygląda na jakis problem nabyty to musi być jakies znieksztaucenie nie wiem moze kiedyś sie poządnie udezyłeś w to kolano i Ci kość pykła.Albo po prostu skutki treningu bez rozgrzewki:D Jak chcesz te ćwiczenia na wzmoxcnienie to podałem je w poście "Trening na wyskok Spudd'a Webb'a" i tam na ostatniej chyba stronie jest
Szacuny
12
Napisanych postów
1754
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
12578
moze to jest woda z kolana ktora ci zeszla a jezeli chcesz trening na kolana to ja dalem post o tym jest i tu masz trening Kejt ale najpierw idz do lekarza https://www.sfd.pl/temat98058/
Szacuny
2
Napisanych postów
15
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
80
po 1 bylem u ortopedy 4 lata temu z tym i zalecil mi odpoczynek i jakas masc, ktorej nazwy nie pamietam. po 2 nikt mnie nie puknal, tylko jest to problem ze wzrostem czlowieka (dojrzewanie itp)i nadmiernym wysilkiem. po 3 nie jest to zadna woda z kolana ktora mi zeszla. Tyle wiem bo bylem z tym u ortopedy 4 lata temu. Jan Koller tez ma cos takiego pod kolanem.
Czy ktos PEWNY wie jak to leczyc? Jaka masc najlepiej zastosowac? Moze jakies masaze?
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1472
moj kolega mial tez taka gulke pod kolanami i nie mogl dlugo cwiczyc, to jest jakies schorzenie tylko nie pamietam jak sie nazywa, ale najwazniejszy jest odpoczynek, i kontakt z lekarzem
Szacuny
2
Napisanych postów
418
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20211
Ja mam takie gowno pod lewym kolanem i po ostrym wysiłku boli, byłem u kilku lekarzy, jeden zalecił mi opaske pod kolano (troche pomogła) a drugi mówił, że jak chce grać wyczynowo to powinienem je zooperować (nie poddałem się operacji). Teraz staram się oszczędzać tą nogę, a przed meczem dobrze ją rozgrzewam. Lekarz nazwał to o ile dobrze pamiętam "kolanem skoczka".
Szacuny
12
Napisanych postów
925
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8193
Mój kumpel (gra w piłke w klubie) miał to 2 lata temu, takie gózy pod kolanami obydwoma tylko ze większe, noi nie mógł grac w piłke itd. przez pół roku czy rok, nie wiem jak sie z tego leczył ale teraz juz nie ma z tym zadnych problemów
PS - próbowal ktos ten lek z glukozaminom co ostatnio reklamują w TV na kolana? - "Forma - na kości i stawy", musze se to kupić
Zmieniony przez - Wojtkov w dniu 2005-10-09 16:07:18
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16
cześc ja mam podobny problem do twojego tyle że ja tą odstającą kość pod kolanem mam wiekszą i na obu kolanach .Byłam u lekarza i on mi dał na 4 tyg. jedną noge do gipsu w zasadze pomogło bo na tej jednej nodze pomniejszyło mi się teraz pójde ponownie do lekarza bo chce sie wyleczyć z tej głupiej kontuzji:(
Szacuny
1
Napisanych postów
41
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1783
Ja mam coś podobnego pod kolanem okazało sie że jest to jakaś narość chrzęstno-kostna ,na która mój ortopeda zalecił operacje jak przestane rosnąć. Narośl na początku była niewidoczna teraz jest wielkości pięsci, podobna większa być juz nie może ale kto to wie.