Witam, więc generalnie jakieś 2 tyg temu, ułożyłem sobie zbilansowaną dietkę na ok 2000-2200 kcal podzieloną na około 5 posiłków dziennie (czasem 4, czasem 6/zależy od tego o której wstaję), co 2-3h, aby schudnąć - w każdym razie trzymam się jej. Cały problem polega na tym, że dostałem od znajomego za darmo koktajl odżywczy Formuła 1 HERBALIFE, mówił, że jego żona się odchudzała i zjadła kilka porcji i zrezygnowała z diety xD... No ale do rzeczy, generalnie mam niechlubne schorzenie zwane refluksem żołądkowo-przełykowym no i jak idę pobiegać, na siłownie czy pograć w piłkę, to niestety czuje jak jedzenie mi się cofa i odbija (nawet po ok 2h od poprzedniego /lekkiego/ posiłku, nieprzyjemna sprawa...Wpadłem na pomysł, żeby posiłek przed treningiem zamienić na ten koktajl, bo w sumie ten posiłek ma ok 270kcal, a ten koktajl z mlekiem ma 220kcal, więc można by dodatkowo uszczknąć 50kcal :P...Czy to dobry pomysł, czy lepiej wywalić tą odżywkę do śmieci :P?
Pozdrawiam.
P.S.:
Przykładowy dzień z diety
Śniadanie 8:30 (z prawej stronie przybliżone ilości kaloryczne)
Owsianka z mlekiem, owocami suszonymi i orzechami+szklanka mleka 2% 500
II Śniadanie 11:00
Chleb żytni z serkiem Philadelphia z galaretką z kurczakiem i warzywami (2 kromki) 250
Obiad 14:00
Sałatka z łososiem i jajkiem (po łyżce oleju z sezamu, lnianego i oliwy) + bulionówka rosołu z makaronem (czasami ogórkowa/pomidorowa/barszcz/rosół) - w pobliskim barze mlecznym (ilość kcal w zależności o zupy :) ) 700
Podwieczorek 17:30 -----> TRENING Godzinny o 18.30 (Zamiennie: Basen/Siłownia/Piłka nożna/bieganie/siłownia) - sobota i niedziela wolne, z spacerem po lesie :P
Kefir+banan (tu bym zamienił, bo mimo wszystko niestety się odbija w czasie treningu) 270
Kolacja 20:30
Chleb żytni z serkiem Philadelphia z galaretką z kurczakiem i warzywami (2 kromki) 250
Oliwki 50
ŁĄCZNIE: 2020 kcal
Waga: 95kg
Wzrost: 183cm
MĘŻCZYZNA
Praca: biurowa
Cel: 80kg w 4/5 miesięcy
Ewentualnie oceńcie, doradźcie :)...
Pozdrawiam.
P.S.:
Przykładowy dzień z diety
Śniadanie 8:30 (z prawej stronie przybliżone ilości kaloryczne)
Owsianka z mlekiem, owocami suszonymi i orzechami+szklanka mleka 2% 500
II Śniadanie 11:00
Obiad 14:00
Sałatka z łososiem i jajkiem (po łyżce oleju z sezamu, lnianego i oliwy) + bulionówka rosołu z makaronem (czasami ogórkowa/pomidorowa/barszcz/rosół) - w pobliskim barze mlecznym (ilość kcal w zależności o zupy :) ) 700
Podwieczorek 17:30 -----> TRENING Godzinny o 18.30 (Zamiennie: Basen/Siłownia/Piłka nożna/bieganie/siłownia) - sobota i niedziela wolne, z spacerem po lesie :P
Kefir+banan (tu bym zamienił, bo mimo wszystko niestety się odbija w czasie treningu) 270
Kolacja 20:30
Oliwki 50
ŁĄCZNIE: 2020 kcal
Waga: 95kg
Wzrost: 183cm
MĘŻCZYZNA
Praca: biurowa
Cel: 80kg w 4/5 miesięcy
Ewentualnie oceńcie, doradźcie :)...