Witam.Zwracam sie do was poniewaz juz drugi raz mi sie to przytrafilo. W ubieglym tyg we wtorek stracilem przytomnosc zaraz po wstaniu z lozka (jak sie pozniej dowiedzialem mialem tez drgawki i objawy takie jak przy padaczce-3 dni lezalem w szpitalu ale badania nic nie wykazaly). Dzis przytrafilo mi sie to samo tylko ze ocknalem sie bedac na ziemi a nie w szpitalu i wszystko jest ok. Zauwazylem ze to pojawia sie tylko gdy gwaltownie wstaje np zeby wylaczyc budzik. Czy moga to byc jakies klopoty z blednikiem i zlapaniem rownowagi zaraz po gwaltownym przebudzeniu? jezeli badania tomografem oraz eeg w szpitalu nic nie wykryly (moge dodac ze gdy obudze sie w nocy i wstane np do toalety spokojnie to wszytsko jest ok). Wlasnie szykuje sie do jakiegos prywatneg nurologa ale jestem ciekawy moze ktos z Was ma tez takie cos??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wstawaj więc wolniej
hipotonia ortostatyczna zdarza sie i zdrowym
hipotonia ortostatyczna zdarza sie i zdrowym
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
...
Napisał(a)
Wlasnie wrocilem od neurologa niestety powiedzial ze sa to sklonnosci do padaczki i ze ma to 20% osob i trzeba uwazac ( podobno zaburzenia blednika nie objawiaja sie utrata przytomnosci). A co to jest ta hipotomia dokladnie??
...
Napisał(a)
Java - muszę przyznać, że mnie też się niekiedy zdarza stracić chwilowo przytomność, ale tylko wtedy gdy gwałtownie zerwę się z łóżka... Jest to charakterystyczne dla osób z niskim ciśnieniem... Gdy lezysz w łóżku i nagle zerwiesz się na równe nogi, krew nie nadąża dopłynąć do mózgu, w wyniku czego słabniesz i tracisz na moment świadomość. Najlepiej przed wstaniem z łóżka sobie na nim na chwilkę usiąść.
Podobny efekt daje kucanie... Gdy kucasz, ściskasz żyły pod kolanami... a gdy gwałtownie wstajesz, zatrzymana krew nie zdąża dopłynąć do mózgu - i w najlepszym wypadku robi ci się tylko ciemno przed oczami i tracisz rónowagę, w najgorszym - nawet nie wiesz kiedy i już lezysz na ziemi...
Hipotonia ortostatyczna to niedociśnienie, omdlenie, utrata przytomnosci.
Podobny efekt daje kucanie... Gdy kucasz, ściskasz żyły pod kolanami... a gdy gwałtownie wstajesz, zatrzymana krew nie zdąża dopłynąć do mózgu - i w najlepszym wypadku robi ci się tylko ciemno przed oczami i tracisz rónowagę, w najgorszym - nawet nie wiesz kiedy i już lezysz na ziemi...

Hipotonia ortostatyczna to niedociśnienie, omdlenie, utrata przytomnosci.
1
...
Napisał(a)
Witam ja cisnienie mam zawsze 120/80 wiec chyba bardzo dobre.Neurolog powiedzial ze moga wystepowac takie objawy przy gwaltownym wstawaniu ale nie powinno byc przy tym utraty przytomnosci z drgawkami wiec tak to zdjagnozowal.Sog za odp. pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!