Szacuny
18
Napisanych postów
75
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
741
Witam.
Nie wiem, w którym dziale założyć ten temat. Z góry przepraszam za zamieszanie...
Otóż mam podwyższony od leków:
AST 40/68
ALT 41/82
Dostałem od lekarza HEPAREGEN (mogę brać, tak długo jak będę potrzebował, przyda się na SARMY :d). Pytanie, po jakim czasie mogę liczyć na efekty i cokolwiek związanego z HEPAREGENEM, bo to moja pierwsza styczność z tym preparatem...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
witaj. heparagen jest lekiem na recke, ktory ma za zadanie regenerowac watrobke. jezlei chodiz o okres poprawy wszystko zalezy co jest nie tak z watroba i jaka jest przyczyna podnieisonych prob. bo przykladowo jezlei nie wyeliminujemy czynnika,ktory meczy watrobe, to suplementacja lekiem bedzie konieczna podczas calego okresu dzialnia ow negatywnego czynnika. w przypadku gdy nie stosujemy nic drazniacego watrobe to po 4 tygodniach powtorz badania i zobacz jak beda sie sprawy mialy. pamietaj aby zachowac okolo 2 dni przerwy od treningu przed badaniem, jak i dzien przed jesc lekkostrawne produkty a konczyc jedzenie okolo 18 przed dniem badania, jak chcesz by wynik wyszedl miarodajny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Niestety nie da się określić, czy wyniki prób wątrobowych i po jakim czasie ulegną poprawie. Jest tutaj zbyt wiele czynników odpowiadających za funkcjonowanie wątroby, np. leki, które jak sam stwierdziłeś mają/miały wpływ na stan wątroby. Istotne znaczenie będzie miała również dieta bazująca na jak najmniej przetworzonych i zdrowych zdrowych składników odżywczych. Poza tym, sarmy, o których wspominasz, również raczej nie pomogą w kwestii regeneracji wątroby, a wręcz mogą zaszkodzić. Polecam poczytać również o n acetylo-cysteinie:
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
ogolnie dawki wieksze niz okolo 1-2g w opcji doustnej to w zupelnosci wystarczajaca dawka dobowa. nie ma co tutaj przesadzac, w innej formie jedynie jako wlew dozylny, jezeli faktycznie taka terapia ma sens, jednak jak pokazuja badania, witamina C sama w sobie az takich cudów nie czyni, jak to mozna dowiedziec sie z wykladów Zięby.
u mnie leci około 1g ze suplementacji i takowa dawka uwazam ze jest optymalna dla aktywnej osoby, trenujacej.| wszystko powinno miec gdzies swoj umiar i zastosownaie zgodnie ze sztuka suplementacji