Szacuny
12987
Napisanych postów
22846
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
633069
Miałam wczoraj dość nieprzyjemną przygodę i chciałabym poznać winowajcę - bez metody kolejnej próby...
o 9 rano na śniadanie jadłam chia z truskawkami (standardowy przepis, chia napęczniała przez noc). Było tej szałwii 20g.
o 13 wypiłam butelkę soku z buraka kiszonego - skład super sam burak, czosnek i przyprawy - chyba 400 ml.
o 14 zaczęła się rewolucja...
Na co stawiacie? Opóźniony efekt 20g chia czy sok z koszonego buraka ma takie natychmiastowe działanie? Ani szałwii ani soku wcześniej nie używałam...
Szacuny
12987
Napisanych postów
22846
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
633069
Anubis - właśnie nie chciałabym już tego przeżyć.... Polecam więc sok z kiszonego buraka wszystkim którzy się borykają z kłopotami. Działa w ciągu godziny. Chia spróbuję jeszcze raz ...
Szacuny
6
Napisanych postów
151
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
455
Wina może być i to i to.Proponuję rozłożyć to śniadanie na dwa składniki.Jednego dnia zjeść cos z nasionami chia.Następnego dnia wypić sok z buraka. U mnie ani żaden z tych składników nie spowodował takich żołądkowych doświadczeń. Jednak wiem,ze praktycznie wszystko potrafi pogonić do kibelka ;) Z tego co sobie czytam to sok z kiszonych buraków bardzo dobrze wpływa na trawienie https://zdrowie.tvn.pl/a/sok-z-kiszonego-buraka-wlasciwosci-stosowanie-przepis - może u Ciebie po prostu wpłynął aż za dobrze :P