Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
1 rok
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
65
Ze względu na zaistniałą sytuację ostanio baczniej przyglądam się, skąd pochodzi dany produkt i dzisiaj pod lupe wziąłem to co jem codziennie -- płatki owsiane górskie z firmy Crownfield z Lidla (żółte opakowanie) -- pewnie kojarzycie.
Ogólnie sprawdziłbym to po kodzie kreskowym, lecz kod kreskowy jest specjalny 8 cyfrowy i nie idzie tego rozpoznać lub jest to utrudnione.
Macie jakieś info ?
Jeść nie jeść czy lepiej zamienić na coś innego ?
Zmieniony przez - KozikGal w dniu 2024-02-20 15:20:29
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34742
Napisanych postów
25139
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282574
Analizując wszystko w taki sposób to praktycznie wszystko coś tam może zawierać i na dobrą sprawę do czasu aż nie wyjdzie jakaś afera to my zwykli odbiorcy nigdy nie mamy pewnosci co jemy
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12438
Napisanych postów
161886
Wiek
36 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
patrzac na to jak bogata jest lista odbiorców w PL i jakie sa powiązania pomiedzy poszczegolnymi firmami, spolpkami i brandami, to obecnie bedzie to loteria%) jak widac kazda firma mniej lub bardziej cos brala, a sprawdzone sa jedynie nieco mniejsze marki i hurtownie. Na FB masz grupe gdzie na biezaco jest wszystko wrzucane., Jezlei jest cos z dyskontu i sprzedaz idzie w milionach to raczej mozna podejrzewac ze moze byc tam wszystko... na razie nie widzialem by ostrzegali przezd crownfield, moze nie maja powiazania
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Wiek
42 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22527
Ukraińskie tak samo wartościowe jak Polskie, w Polskim jak i Ukraińskim możesz nadziać się na ten sam syf. Producenci wybierają najtańszą opcję, ale nie jest tak że kupują w ciemno, mają możliwości przebadania każdej partii i to tylko od ich chęci i uczciwości zależy co zjadamy.
Historia trucizny pochodzi od zboża technicznego które jest w obrocie ,ale nie może być wykorzystane jako spożywcze, niestety tak jak w przypadku mięsa które miało 25 lat prawdopodobnie spożyliśmy je nieświadomie. Wałków tego typu nie da się wyśledzić po kodach kreskowych itd. , jedyne co możemy to sobie pogdybać i wierzyć, że organizm poradzi sobie z syfem którym nas faszerują.
Zmieniony przez - rarytas1 w dniu 2024-02-22 10:45:36