Witam. Planuję stworzyć aplikację desktopową, która będzie zarządzać dietą oraz treningami. Każdy użytkownik będzie mógł stworzyć własne konto i tam wprowadzać posiłki oraz ćwiczenia. Będzie możliwość zmiany języka, skórki, itd. Aplikacja będzie napisana prawdopodobnie w Scali lub Javie, w każdym bądź razie będzie ją można uruchomić na platformie wirtualnej javy. Co do szybkości, wszystko będzie kompilowane na Linuksie więc aplikacja powinna chodzić dosyć szybko. To są tylko ogólne założenia.
Wątek stworzyłem generalnie po to żeby dowiedzieć się od was paru rzeczy:
1. Czy opłaca się tworzyć taką aplikację? Wiem, że istnieje kalkulator posiłków na potreningu i wiele innych stron, które umożliwiają zapisywanie posiłków i treningów, ale one chodzą wolno w porównaniu z programami desktopowymi.
2. Jakie funkcje powinien mieć program? Chodzi mi bardziej o funkcje bardziej zaawansowane, które będą pomocne dla osób długo ćwiczących na siłowni.
Funkcje które planuję zaimplementować:
- obsługa wielu języków
- skórki programu
- konta użytkowników
- menadżer diet i treningów
- wykresy zmian sylwetki, wagi, ciężarów
- kalkulator BMR i RMR
- baza danych: USDA
Aplikacja byłaby w 2 wersjach: darmowej i płatnej. Jakbyście to widzieli?
Zmieniony przez - drago77 w dniu 2015-12-16 19:20:16
Wątek stworzyłem generalnie po to żeby dowiedzieć się od was paru rzeczy:
1. Czy opłaca się tworzyć taką aplikację? Wiem, że istnieje kalkulator posiłków na potreningu i wiele innych stron, które umożliwiają zapisywanie posiłków i treningów, ale one chodzą wolno w porównaniu z programami desktopowymi.
2. Jakie funkcje powinien mieć program? Chodzi mi bardziej o funkcje bardziej zaawansowane, które będą pomocne dla osób długo ćwiczących na siłowni.
Funkcje które planuję zaimplementować:
- obsługa wielu języków
- skórki programu
- konta użytkowników
- menadżer diet i treningów
- wykresy zmian sylwetki, wagi, ciężarów
- kalkulator BMR i RMR
- baza danych: USDA
Aplikacja byłaby w 2 wersjach: darmowej i płatnej. Jakbyście to widzieli?
Zmieniony przez - drago77 w dniu 2015-12-16 19:20:16