Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
45
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1513
1. WIEK: 26
2. WAGA: 75
3. WZROST: 180
4. WYMIARY:
-biceps: 42
-klatka:
-udo: 61
-talia: 83
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata z dietą (wcześniej było też ale bardziej amatorsko tak aby poćwiczyć i bez diety)
6. DIETA:
-białko: 2,5:1
-węglowodany: 4-5:1
-tłuszcz: 1:1
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:
8. TRENING: 5x w tygodniu
9. CEL CYKLU: w miare sucha masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: aktualnie 14%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): do tycia
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak
15. PPM (podstawowa przemiana materii): dobra
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 100
-martwy ciąg:
-przysiad:
Pytanie dotyczy test propionatu. Zacznę może od tego, że próbowałem jak na razie propionatu dwóch firm, mianowicie KingPharma oraz Wellona. Żadnej butelki nie skończyłem do końca.
Po każdym propie miejsce iniekcji u mnie bolało tak mocno, że musiałem przejść na długie estry. Dodatkowo od razu po propie pojawiają sie u mnie zrosty, praktycznie po każdej iniekcji. Czy to normalne przy propach? Czy może wina oleju/firmy i czy są na to jakieś sposoby? Wbiłem propa pare razy w życiu i za każdym razem to samo co zmusiło mnie do przejścia na długie estry, najlepiej toleruje cypionat który prawie w ogóle mnie nie boli. Może są jakieś inne firmy które rzeczywiście nie bolą? :>
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie ma reguły , jednego boli drugiego nie , a mogą bić ten sam sok . Jeśli lepiej ci służy cyp to pozostań przy nim . Trudno powiedzieć i wręcz jest to nie możliwe który Prop by cię nie bolał
Szacuny
573
Napisanych postów
1290
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
27015
Dokładnie jak kolega wyżej przeważnie prop może bardziej boleć bo krótki estr a propagandy wellone BIŁEM i całkowicie bezbolesny dlamnie a może ty bijesz po barkach itd małych mięśniach wal w tyłek widzę że pocTkujacy jesteś może niezbyt dokładnie te inj ci wychodzą bij se długie estry i spokój
Szacuny
2
Napisanych postów
45
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1513
bije w tyłek na zmiane raz lewy raz prawy poślad i od czasu do czasu w udo żeby dać pośladkom odpocząć, małych partii unikam i raczej duużo czasu minie zanim coś w bark przybije czy inną mniejszą partie.
Możesz napisać że delikatny ale nie wiesz jak mnie boli strzał na drugi dzień :P praktycznie przysiadu nie można zrobić ani siedzieć na dupie. A szkoda bo gdyby nie ten ból to bym chyba tylko propa bił bo fajnie sie na nim czuje.
Szacuny
28
Napisanych postów
296
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
4803
Batrie
bije w tyłek na zmiane raz lewy raz prawy poślad i od czasu do czasu w udo żeby dać pośladkom odpocząć, małych partii unikam i raczej duużo czasu minie zanim coś w bark przybije czy inną mniejszą partie.
Możesz napisać że delikatny ale nie wiesz jak mnie boli strzał na drugi dzień :P praktycznie przysiadu nie można zrobić ani siedzieć na dupie. A szkoda bo gdyby nie ten ból to bym chyba tylko propa bił bo fajnie sie na nim czuje.
udo 06x30/05x25 , posladek 07x40
W poślada też bij 0,5 tak nie masz tłuszczu/grubej skóry. Z pośladami nie ma problemu, bo idzie rozchodzić to- celuję, że masz stany zapalne w które jeszcze nieświadomie wbijasz kolejne dawki propa.
Ból poślada to pikuś przy tricepsie. Najgorzej jak dzień po strzale w trica nie jesteś w stanie całkowicie wyprostować stawu łokciowego...
Szacuny
2
Napisanych postów
45
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
1513
w poslad 05 odpada za ciężko sok przez to idzie :P jesli chodzi o tluszcz na dupie to raczej za dużo go nie ma, napisze w ten sposób jest UMIARKOWANIE. Myślicie że igła 07x40 przy nie za dużej ilości tłuszczu jest za długa? moge przerzucić sie na 06x30/07x30 i wtedy spróbować