mafia.doping.full-hardcore.pl
...
Napisał(a)
Czy ktoś wie w miarę dokładnie po jakim czasie od wstrzyknięcia prop zaczyna działać i po jakim osiąga stężenie maxymalne? Dokładny okres półtrwania w godzinach?
...
Napisał(a)
Doping i jego stosowanie często niesie za sobą różnego rodzaju pytania. Wynika to szczególnie z tego, że wybór środków dopingujących jest szeroki, a osoby je stosujące nie zawsze mają o nich pojęcie. Może to dziwić, ale niestety tak to jest, że czasami bierzemy się za coś, czego nie znamy i działanie danego środka poznajemy dopiero w praktyce.
Propionat, czyli Testosterone Propionate jest jednym z bardziej popularnych środków dopingujących. Określić go można jako związek, który jest estrem o krótkim okresie działania. Z tego też względu jego działanie odczuwalne powinno być już po pierwszej iniekcji. Okres jego półtrwania wynosi od 4 do 5 dni, czyli około 100 godzin. Łatwo z tego wywnioskować, że maksymalne jego stężenie, jak i działanie będzie po około 36 godzinach.
Warto pamiętać o tym, że jako krótki ester wymagane są częste iniekcje, co nie dla każdego jest wygodne. Łączony on może być praktycznie z każdym środkiem, a stosowane najczęściej ilości wynoszą od 50 do 200 mg, co drugi dzień, w zależności od stopnia zaawansowania. Istotne są również możliwe skutki uboczne, do których zaliczyć możemy:
- wysoki poziom aromatyzacji do estrogenów,
- ginekomastia,
- zablokowanie po okresie stosowania,
- wypadanie włosów,
- nadmierne owłosienie.

Propionat, czyli Testosterone Propionate jest jednym z bardziej popularnych środków dopingujących. Określić go można jako związek, który jest estrem o krótkim okresie działania. Z tego też względu jego działanie odczuwalne powinno być już po pierwszej iniekcji. Okres jego półtrwania wynosi od 4 do 5 dni, czyli około 100 godzin. Łatwo z tego wywnioskować, że maksymalne jego stężenie, jak i działanie będzie po około 36 godzinach.
Warto pamiętać o tym, że jako krótki ester wymagane są częste iniekcje, co nie dla każdego jest wygodne. Łączony on może być praktycznie z każdym środkiem, a stosowane najczęściej ilości wynoszą od 50 do 200 mg, co drugi dzień, w zależności od stopnia zaawansowania. Istotne są również możliwe skutki uboczne, do których zaliczyć możemy:
- wysoki poziom aromatyzacji do estrogenów,
- ginekomastia,
- zablokowanie po okresie stosowania,
- wypadanie włosów,
- nadmierne owłosienie.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Stężenie max masz od razu po szocie.. potem co ~100h zmniesza sie o połowe.. czyli wstrzykując 100mg zaraz po szocie masz 100mg (84mg czystego).. po 100h masz 50mg (42mg czystego) po kolejnych 100h masz 25mg (21mg czystego) itd.. możesz dane przenieś na oś współrzędnych i będziesz miał eleganckie dokładne info.
2
...
Napisał(a)
Nie o to mi chodzi. Wiem że najwięcej jest po wstrzyknięciu, ale jako że to środek zestryfikowany to nie zaczyna działać natychmiast - zaczyna wtedy kiedy rozpadną się pierwsze "ogonki" przy cząsteczkach teścia - ile to trwa? I kiedy proces ten osiąga maksymalne nasilenie? A półtrwanie 100h to ponad cztery dni - wszędzie piszą że 2 -3, więc mam wątpliwości...
...
Napisał(a)
Może przeformułuję pytanie... Nie chodzi mi o to kiedy mam we krwi najwięcej propionatu testosteronu ale kiedy zaczyna się i kiedy osiąga maksymalne nasilenie proces przekształcania się propionatu w czysty, czynny testosteron (w godzinach).
...
Napisał(a)
Poszukam i bede wklejał co ciekawsze bo i tak nie mam nic do roboty - gips
Big cat:
'Levels will peak after 24-36 hours and begin tapering from there on out, making the longest possible time-span between injections, at least or proper results, about 3 days'
'Levels of androgens and estrogens will drop within 2-4 days of discontinuation, effectively halting or reducing any occurring side-effects.'
cdn

Big cat:
'Levels will peak after 24-36 hours and begin tapering from there on out, making the longest possible time-span between injections, at least or proper results, about 3 days'
'Levels of androgens and estrogens will drop within 2-4 days of discontinuation, effectively halting or reducing any occurring side-effects.'
cdn

1
...
Napisał(a)
Okres półtrwania to 4,5 dnia.
Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
...
Napisał(a)
2
Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
...
Napisał(a)
Półtrwania - 4,5 dnia
Ale w takim razie pórozpadu, jak widać z wykresu ok 3 dni (wtedy uwalnianie do krwi osiąga połowę poziomu maksymalnego). ****a mam braki w terminologii, chyba jest kilka pojęć odnoszących się do tych kwestii, nie wiem czy używam poprawnych.
Tak czy tak sogi dla was, choć pewnie nie wejdą.
Elite - co się stało że gips? Co z twoim cyklem?
Ale w takim razie pórozpadu, jak widać z wykresu ok 3 dni (wtedy uwalnianie do krwi osiąga połowę poziomu maksymalnego). ****a mam braki w terminologii, chyba jest kilka pojęć odnoszących się do tych kwestii, nie wiem czy używam poprawnych.
Tak czy tak sogi dla was, choć pewnie nie wejdą.
Elite - co się stało że gips? Co z twoim cyklem?
...
Napisał(a)
Tak jak pisałem i uriel ładnie pokazał - max masz po 24-36h.. a gips.. no cóż.. moja nieuwaga.. sztanga spadła ze stojaka ciągnąc za sobą lewy bark.. nic przyjemnego.. sam zobacz https://www.sfd.pl/temat139182
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!