Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Propionat

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 30345

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 1299 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 16262
Czy ktoś wie w miarę dokładnie po jakim czasie od wstrzyknięcia prop zaczyna działać i po jakim osiąga stężenie maxymalne? Dokładny okres półtrwania w godzinach?

mafia.doping.full-hardcore.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Doping i jego stosowanie często niesie za sobą różnego rodzaju pytania. Wynika to szczególnie z tego, że wybór środków dopingujących jest szeroki, a osoby je stosujące nie zawsze mają o nich pojęcie. Może to dziwić, ale niestety tak to jest, że czasami bierzemy się za coś, czego nie znamy i działanie danego środka poznajemy dopiero w praktyce.

Propionat, czyli Testosterone Propionate jest jednym z bardziej popularnych środków dopingujących. Określić go można jako związek, który jest estrem o krótkim okresie działania. Z tego też względu jego działanie odczuwalne powinno być już po pierwszej iniekcji. Okres jego półtrwania wynosi od 4 do 5 dni, czyli około 100 godzin. Łatwo z tego wywnioskować, że maksymalne jego stężenie, jak i działanie będzie po około 36 godzinach.

Warto pamiętać o tym, że jako krótki ester wymagane są częste iniekcje, co nie dla każdego jest wygodne. Łączony on może być praktycznie z każdym środkiem, a stosowane najczęściej ilości wynoszą od 50 do 200 mg, co drugi dzień, w zależności od stopnia zaawansowania. Istotne są również możliwe skutki uboczne, do których zaliczyć możemy:

- wysoki poziom aromatyzacji do estrogenów,
- ginekomastia,
- zablokowanie po okresie stosowania,
- wypadanie włosów,
- nadmierne owłosienie.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3603 Napisanych postów 36617 Wiek 43 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 261200
Stężenie max masz od razu po szocie.. potem co ~100h zmniesza sie o połowe.. czyli wstrzykując 100mg zaraz po szocie masz 100mg (84mg czystego).. po 100h masz 50mg (42mg czystego) po kolejnych 100h masz 25mg (21mg czystego) itd.. możesz dane przenieś na oś współrzędnych i będziesz miał eleganckie dokładne info.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie o to mi chodzi. Wiem że najwięcej jest po wstrzyknięciu, ale jako że to środek zestryfikowany to nie zaczyna działać natychmiast - zaczyna wtedy kiedy rozpadną się pierwsze "ogonki" przy cząsteczkach teścia - ile to trwa? I kiedy proces ten osiąga maksymalne nasilenie? A półtrwanie 100h to ponad cztery dni - wszędzie piszą że 2 -3, więc mam wątpliwości...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Może przeformułuję pytanie... Nie chodzi mi o to kiedy mam we krwi najwięcej propionatu testosteronu ale kiedy zaczyna się i kiedy osiąga maksymalne nasilenie proces przekształcania się propionatu w czysty, czynny testosteron (w godzinach).

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3603 Napisanych postów 36617 Wiek 43 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 261200
Poszukam i bede wklejał co ciekawsze bo i tak nie mam nic do roboty - gips

Big cat:

'Levels will peak after 24-36 hours and begin tapering from there on out, making the longest possible time-span between injections, at least or proper results, about 3 days'

'Levels of androgens and estrogens will drop within 2-4 days of discontinuation, effectively halting or reducing any occurring side-effects.'

cdn
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 8310 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 38343
Okres półtrwania to 4,5 dnia.

Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 8310 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 38343

Propionat podany jednorazowo w dawce 50mg.
2

Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Półtrwania - 4,5 dnia
Ale w takim razie pórozpadu, jak widać z wykresu ok 3 dni (wtedy uwalnianie do krwi osiąga połowę poziomu maksymalnego). ****a mam braki w terminologii, chyba jest kilka pojęć odnoszących się do tych kwestii, nie wiem czy używam poprawnych.

Tak czy tak sogi dla was, choć pewnie nie wejdą.

Elite - co się stało że gips? Co z twoim cyklem?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Tak jak pisałem i uriel ładnie pokazał - max masz po 24-36h.. a gips.. no cóż.. moja nieuwaga.. sztanga spadła ze stojaka ciągnąc za sobą lewy bark.. nic przyjemnego.. sam zobacz https://www.sfd.pl/temat139182 
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
I dla Ciebie sog o ile wejdzie za ciekawy post
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Buu, no to bida. Już byłeś w trakcie?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pilnie prosze o odpowiedzi

Następny temat

Stowka mety na początek

Spalanie
Polecane artykuły