Dobry wieczór chciałam zapytać co można zastosować na bóle i spuchnięcie ścięgna Achillesa Jestem już pół tora roku po operacji. Spadła mi szyba na nogę i przecięła ścięgno. Nadal boli mnie noga a jak trochę pochodzę to puchnie. Stosuję doraźnie Lioton 1000 ale nie za bardzo pomaga. Raczej nie pomaga. Co mogę zastosować by poczuć się lepiej? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Maria
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
było całkowite przecięcie ? czy po szyciu była przeprowadzona rehabilitacja ?
...
Napisał(a)
Rehabilitacja była krótko. A ścięgno tak całkiem ścięgno było zerwane / przecięte.
...
Napisał(a)
Dla złagodzenia bólu, a także poprawy ukrwienia możesz moczyć nogi w ciepłej wodzie ze solą ok. 20-30 minut, oprócz tego możesz zastosować na okolice kontuzji okłady z korzenia żywokostu lekarskiego. W diecie pamiętaj dostarczyć odpowiednią ilość witaminy C z pożywieniem, gdyż bierze udział w syntezie kolagenu (natka pietruszki zawiera dużo witaminy C).
...
Napisał(a)
Ja również miałem przecięte ścięgno Achillesa i u mnie nie występowały takie problemy. Może skonsultuj to z jakimś ortopedą bo może coś dalej jest nie tak z nogą. Spróbuj skontaktować się z lekarzem, który mi wykonywał operację, może coś Ci poradzi. Ja ustalałem z nim wszystko telefonicznie bo nie jestem z Krakowa, a do Krakowa jeździłem tylko na konsultacje i operacje. Nazywa się doktor Jan Paradowski. Poszukaj w internecie.
...
Napisał(a)
marylka241Rehabilitacja była krótko. A ścięgno tak całkiem ścięgno było zerwane / przecięte.
Jak wyglądała ta rehabilitacja ? Problem dalej jest aktualny ? bo od ostatniego Twojego wpisu minęło 2 miesiące.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Operacja usunięcia śruby i 2 drutów K ze stawu skokowego
Następny temat