Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy przecier pomidorowy jest zdrowy czy lepiej go unikać?
Skład: lekko zagęszczony sok pomidorowy (minimalna ilość suchej masy 7%)
W tabeli wartości odżywczych na 100g takiego przecieru przypada 3,75 g cukru, więc mam to rozumieć tak, że w składzie ten sok pomidorowy jest z cukrem? Czy ten cukier w takim przecierze w tabeli wartości odżywczych wynika po prostu z naturalnego cukru występującego w pomidorach i nie ma się czego obawiać?
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Jak jest wymieniony w składzie tzn że go dodają, co innego jakby skąłd był pomidory a w tabelach podane 5g węgli w tym 2g cukru tzn że jest on naturalnego pochodzenia z produktu.
Poza tym przecier powinien mieć taki skald: pomidory (99,5%), sól. Bez konserwantów.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11238
Napisanych postów
72960
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
961904
czesto stosuje (z reguly passaty), jako dodatek do sosów które robię samemu (lepsza opcja niż kupne, które mają dodatkowo sporo cukrów) składowo te dobre i znane są do siebie bardzo zbliżone
Szacuny
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Zabrzmiało trochę dwuznacznie wcześniej A byłem pełen podziwu, że Ci się chce robić samemu passaty i inne przetwory Passaty fajnie się sprawdzają do sosów właściwie wszystkich pomidorowych i dla mnie fantastycznego śniadania jakim jest szakszuka