Szacuny
12
Napisanych postów
275
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16798
METODY W SKRÓCIE:
-tulejki zaciskowe - jest to metoda , gdzie włosy sa doczepiane do naturalnych za pomocą mini zacisków . Niestety zaciski są widoczne także , zagęszczanie , bądź przedłużanie zaczyna się pod warstwą włosów naturalnych , tak by ukryć zacisk
-silikon kauczukowy - włosy są doczepiane za pomoca specjalnego kleju , jest stosunkowo mało widoczny
-końcółwki kreatynowo-woskowe - są to gotowe pasma do bezpośredniego przyklejania po ogrzaniu nasadki
-wszywanie - jest to wszywanie włosów na specjalnych siatkowych taśmach
-30 min catzy - jest to doklejanie włosów specjalną taśmą , zaleta tego zabiegu jest krótki czas trwania 30 minut , jednakże jest to zabieg krótkotrwały
-wplatanie - doplatanie włosów do naturalnych , plotąc bardzo cieniutkie warkoczyki przy nasadzie włosa
-ultradźwieki - fale ultradźwiękowe pełnią rolę aktywizowania miejsc połączeń włosa bez wpływu na włosy naturalne i skórę głowy. To oznacza maksymalna ochrone dla włosów. Nawet przy częstym stosowaniu ultradźwięków włos pozostaje w pełni zdrowy i nieuszkodzony. Płasko wyprofilowane miejsca połączeń są niewyczuwalne.
co do wypadania...może sięzadzyć że gdy mocno szarpniesz szczotką ,grzebieniem lub gdy ktos zacznie robić dziwactwa z włosami np mocno okręcac wokół palca , ciągnąć itp to doczepione pasmo odklei się.
Szacuny
12
Napisanych postów
275
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16798
Niestety nie stosowałam tego , ale kolezanka z pracy sobie przedłużała tulejkami. Trzeba ostroznie czesać.włosy wybrała naruralne i je ufarbowała także nie było widac równicy(sztuczne pasma mają nienaturalny połysk) , oprócz tej że miała włosy do pasa .... dodtakowy plus z tulejkami jet taki , że gdy włosy podrosną nie trzeba odczepiać i wstawiać nowe , wystarczy tylko iśc do zkaładu na podsuniecie tylejki - koszt ok 150-200zł za samo podsunięcie.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8
przedłuzam sobie wlosy od ponad roku metodą ultradźwiekową
i nie zamieniłabym jej na żadną inną.Efekt świetny,cena moze nie najniższa ale naprawdę warto.Włosy nie sa zniszczone aczkolwiek łamią się trochę no i naturalnie wypadaja,ale nie bardziej niż normalnie.Bardzo polecam ta metode bo jest jedną z najlepszych(to powiedziala mi dobra fryzjerka,ktora przedłuza kilkoma metodami)druga metoda równie dobra to racoon.Włosy są piekne po przedłuzeniu,tylko trzeba sie o nie bardziej troszczyć.No i nie oszukujmy się nasze naturalne 'kłącza' zasze,niezaleznie od metody mniej lub bardziej ucierpia-w koncu to dodatkowe obciązenie.Wazne zeby oddać sie w ręce specjalisty,bo tylko wtedy mamy pewność że fryzura będzie doskonała i bez wiekszych 'fektów ubocznych'.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3
Angiess, dzięki za info ;] Ja martwię się o jedno : czy to prawda że po tym zabiegu włosy wypadają? Moja siostra chce się mu poddać, i chciałaby wiedzieć..