

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
domerNie do końca rozumiem w czym jest problem? Masz rozpiskę przykładowego dnia diety i z tego co rozumiem, wiesz jakie produkty są źródłami białka, tłuszczów i węglowodanów. W czym więc problem zmniejszyć te pierwsze? Wrzucasz w posiłki białka jajek wywalając żółtka i twierdzisz, że nie wiesz w jaki sposób podbić kalorie bez zwiększania ilości białka. Wrzuć więc całe jajka, a nie dane białka. Zmniejsz ilość ryby i mięsa w posiłkach i po problemie. Tutaj nie ma żadnej magii. Poza tym, nawet jak będzie go trochę więcej to nic się nie stanie.
No faktycznie z białkami może przesadzam (zazwyczaj maks w dwóch posiłkach jem), ale akurat w tym dniu chciałem sobie to awokado zjeść jako paste, a same takie 'kanapki' są średnie dlatego dałem białka. W ostatnim posiłku to był omlet i chciałem, żeby to było płynne, ale mogłem tutaj faktycznie dać całe jajka. Jedyne czemu wolałem zawsze dawać te białka niż całe jajka to fakt, że zazwyczaj jem tłuszcze 50-60g i często przez te jajka przekraczałem jeśli zjadłem trochę np. ciastek albo jakiś przetworzony produkt. Co do zmniejszenia ilości mięsa/ryb to sobie nie wyobrażam do paczki ryżu czy 350g batatów jeść go mniej (gdzie te 150g to już jest mało na talerzu). Nie wiem jak Wy tak możecie jeść

Zmieniony przez - froxyy w dniu 2021-12-17 15:37:34
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Edit: smażę na oliwie z oliwek, ale daje jej tak mało, że tego nie wliczam.

Zmieniony przez - froxyy w dniu 2021-12-16 17:34:29
Ale i tak powiem od siebie że ja bym tam wolał nawet białko trzymać wyżej ;p nawet 2-2,5g na kg masy ciała ale liczone z czystych źródeł zwierzęcych ale to tylko moje zdanie i opinia więc nikt nie musi się ze mną zgadzać. Ewentualnie jak ktoś się obawia to po jakiś 2mies na takim białku udać się do labu i sprawdzić podstawowe parametry ;) W sensie krew, nerki, wątrobę, cholesterol, i wtedy będzie czarno na białym czy trzeba obniżyć czy nie ;)
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Ja Ci mogę powiedzieć jak to wygląda w przypadku zaawansowanych osób(nie wszystkich ale większości)
Każdy ustala sobie jakąś ilość białka ale zwierzęcego. Czyli 100kg facet z bf 10% niech trzyma te 200g (tutaj jeszcze dochodzi aspekt inny czy warto dawać nawet ponad 3-4g na kg masy ale to mniejsza o to)
I teraz taki gość przyjmuje sobie że będzie jadł 5 posiłków dziennie, czyli 40g balka na posiłek co daje około 200g kury na posiłek i tego się trzyma w kazdym posiłku. a później dochodzi kwestia tluszczy i węglowodanów oraz sensowne rozmieszczenie ich w ciągu dnia. I taki typ sie nie przejmuje że 100g ryzu jest 7g białka. Bo on patrzy tylko na czyste zwierzęce
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Co do ilości to zwyczajnie jest pewien pułap ktory jestes w stanie wykorzystać do budowy nowych włókien mięśniowych, nadmiar bedzie zwyczajnie wykorzystywany w celach enegrwtycznych tak jak wegle i tluszcze. To tak bardzo w skrócie i ogolnikowo, mozesz sobie poczytac o mps, przyswajalnosci i tak dalej.
Teraz czym jestes osobą bardziej zaawansowana tym więcej tego bialka wykorzystasz w celach odbudowy.
Tak jak pisalem są ludzie ktorzy maja 3g bialka a nawet i 4-5g tez tylko tutaj juz wchodzi w grę zaawansowana suplementacja i to ludzie przewaznie 110kg+ przy bf 7-9% no i bardzo dużą role gra tutaj suplementacja.
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
Moderator działu Odżywianie
winterRTak parzę i nie widze w sumie Twojej wagi ani żadnych danych. Wiesz, tutaj by trzeba było zacząć od tych danych żeby ustalić rzeczywiście ile tego białka masz wcinać bo że kalkulator pokazał że xx% zapotrzebowania kalorycznego ma być z białka to jedno.
Ale i tak powiem od siebie że ja bym tam wolał nawet białko trzymać wyżej ;p nawet 2-2,5g na kg masy ciała ale liczone z czystych źródeł zwierzęcych ale to tylko moje zdanie i opinia więc nikt nie musi się ze mną zgadzać. Ewentualnie jak ktoś się obawia to po jakiś 2mies na takim białku udać się do labu i sprawdzić podstawowe parametry ;) W sensie krew, nerki, wątrobę, cholesterol, i wtedy będzie czarno na białym czy trzeba obniżyć czy nie ;)
Winter, dobrze, że piszesz, że Twoja opinia. Warto jednak według mnie dawać naukowe zalecenia, jeśli ktoś nie jest kulturystą to 2 g na kg masy ciała wystarczy oraz liczymy całe białko, a nie tylko zwierzęce. Po prostu nie ma korzyści dla większości przy większej podaży.