Jeśli chodzi o kraj i samą stolicę to jak najbardziej pozytywne wrażenia, mili ludzie, ładne okolice i wbrew temu co można przeczytać w internecie ludność nie wydaje się biedna, wręcz odwrotnie, widać tam rozwój społeczno-gospodarczy i całkiem przyzwoity poziom życia.
Organizację zawodów oceniam bardzo dobrze, wydaje mi się że wszystko przebiegało sprawnie. Nie miałem do niczego zastrzeżeń, jedynie podróż dała w kość.
W tym sezonie moim głównym celem były MP, nie myślałem w ogóle o ME, samo zakwalifikowanie się było dla mnie zaskoczeniem. Jadąc do Mołdawii miałem nadzieję wejść do finału, bo to już coś znaczy, więc gdy to się już udało to 4 miejsce w finale było dla mnie bardzo zadowalające jako debiutanta na zawodach międzynarodowych, startującemu ogólnie dopiero drugi sezon. Poziom przygotowania zawodników był wysoki, więc tym bardziej jestem usatysfakcjonowany :)
Nie mam pretensji co do wyniku, wiadomo pozostaje zawsze niedosyt, że nie jest to miejsce medalowe, być może gdyby uniknąć pewnych błędów w pozowaniu,a organizm nie byłby osłabiony przez pewne problemy żołądkowe i nieprzespaną noc, to być może było by lepiej, a być może nie...
Reasumując, występ i miejsce uznaję za bardzo udane, cieszy mnie również duża poprawa sylwetki w porównaniu do Mistrzostw Polski.
Zmieniony przez - masti w dniu 2013-05-22 21:41:22