Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Guru i Małgosiu ma pytanie czy przepuklina ktora mam od malego (pachwinowa)moze spowodowac ze bede bezplodny!!?? i czy jeszcze jakies inne skutki uboczne moga byc?? postanowilem isc do lekarza po skerowanie!! aha i jeszcze jedno czy jak nie chce byc operowany w swoim miescie to moge poprosic o skierowanie do szpitala wojewodzkiego w Olsztynie lub do szpitala wojewodzkiego w Elblag??!! jezeli wiecie cos na temat tych szpitali i znacie ich opinie w Waszym srodowisku(lekarskim) to prosze o przedstawienie mi ich!!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Do 31.12.2002 obowiązują "stare" zasady funkcjonowania służby zdrowia. Skierowanie do szpitala może dać Ci KAŻDY lekarz (również z gabinetu prywatnego). Ty możesz z tym skierowaniem zgłosić się do KAŻDEGO szpitala na ternie kasy chorych, właściwej dla miejsca płacenia składek. Co do możliwości leczenia w szpitalach poza własną kasą, ustawa o Powszechnym Ubezpieczeniu Zdrowotnym mówi, że chory ma wolny wybór. W rzeczywistości często wymagana jest zgoda na leczenie poza terenem własnej kasy. Co do jakości szpitali nie mam podstaw, żeby się wypowiadać. Co do bezpłodności, to jak zawsze poczekam na głos Małgosi. Mogę powiedzieć tylko tyle, że długotrwały ucisk powrózka nasiennego, lub jądra w przypadku przepukliny mosznowej, może spowodować zmiany w obrębie jądra.
Pozdrawiam.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
przede wszystkim jakie sa skutki tak dlugo nie leczonej przepukliny?? i czy moge byc bezplodny?? Malgosiu jestes lekarzem?? jak tak to gdzie pracujesz??
Szacuny
21
Napisanych postów
4247
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28873
No ta ja jeszcze dorzuce pytanie ktore mi sie nasunello po przeczytaniu tego tematu. Czy przepuklina w okresie niemowlecym 0,5 - 1 roczka moze spowodowac bezplodnosc? I czy sa jakies podstawy zeby pod tym katem sie przebadac?Zaznaczam ze od tego czasu nie mialem klopotow tzn po tamtej operacji.
Kto na ulicy raz porzadnie nie dostanie - ten sie nigdy wszystkiego porzadnie nie nauczy
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Przepuklina wrodzona rządzi się innymi prawami, a w sytuacji, kiedy jest szybko zoperowana - nie daje trwałych uszkodzeń. Poza tym starczy jedno zdrowe jądro (tak naprawdę to jeden żywy plemnik).