Witam , mam pytanie ponieważ jestem na redukcji od stycznia i polecialo 8 kg , nie mam pojęcia czy dużo czy też nie ale w lustrze widzę dużą różnicę. Po takim czasie dobrym pomysłem jest wejście na zero kaloryczne tak na tydzień albo dwa tygodnie i później znowu uciąć 300 kcal od zera i lecieć od nowa z redukcja ?? I pytanie też takie jedno , czy brak zróżnicowanej diety tylko stosowanie tych samych produktów i posiłków przez dłuższy okres mogło być powodem zastoju czy raczej gdzie indziej leży problem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tak, jak nie robiłeś przerwy od stycznia to jak najbardziej jest ona wskazana i za zastój winiłbym właśnie ten długi czas redukcji, nie konkretne produkty.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Witaj,
W pierwszej kolejności wypełnij ankietę działu, także zrób zrzut jadłospisu byśmy wiedzieli co nie co.
Co do przerwy warto zrobić 7/10 dni odpoczynku od treningu oraz wejść na bilans 0.
Zastój można przełamać dodając interwały, rytmy etc a także zmiany w treningu. Co do monotonnej diety nie jest dobra z perspektywy zdrowotnej.
Pozdrawiam
W pierwszej kolejności wypełnij ankietę działu, także zrób zrzut jadłospisu byśmy wiedzieli co nie co.
Co do przerwy warto zrobić 7/10 dni odpoczynku od treningu oraz wejść na bilans 0.
Zastój można przełamać dodając interwały, rytmy etc a także zmiany w treningu. Co do monotonnej diety nie jest dobra z perspektywy zdrowotnej.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Tak, przy tak długiej redukcji dałbym 2 tygodnie. Nawet nie tyle na zero, co na lekkim plusie.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
...
Napisał(a)
Chociaż w sumie może to ja za mało jadłem ponieważ 3x w tyg fbw i po fbw 30 min areo do tego 3x w tyg k1 i w dni k1 bieganie z rana tak 15 min . Wiek 24 waga 97.5 wzrost 176 , a kaloryke miałem 2900 ( białko 2.2 , tłuszcze 1g a reszta węgle)
...
Napisał(a)
Myśle, że spokojnie było tam jeszcze z czego przycinać te kcal, 2900 przy tych parametrach to całkiem sporo, więc po przerwie, jak zdarzy się zastój to nie bój się zejść niżej. I co najwyżej w przyszłości rób przerwy częściej.
...
Napisał(a)
Jeżeli chcesz pomocy w poprawie diety i nakierowaniu na prawidłowy cel, należy dokładnie wypełnić formularz ankiety działu wraz ze zdjęciami sylwetki:
WZÓR PRAWIDŁOWO WYPEŁNIONEJ ANKIETY:
Cel: redukcja
Waga : 86
Wzrost : 176
Obwód klatki : 112
Obwód ramienia : 40
Obwód talii : 90
Obwód uda : 67
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, w DNT aero/HIIT
Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : nietolerancja laktozy
Stan zdrowia : nadciśnienie
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : CLA
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tylko takie które nie podnoszą ciśnienia
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
WZÓR PRAWIDŁOWO WYPEŁNIONEJ ANKIETY:
Cel: redukcja
Waga : 86
Wzrost : 176
Obwód klatki : 112
Obwód ramienia : 40
Obwód talii : 90
Obwód uda : 67
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, w DNT aero/HIIT
Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : nietolerancja laktozy
Stan zdrowia : nadciśnienie
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : CLA
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tylko takie które nie podnoszą ciśnienia
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!