Szacuny
4
Napisanych postów
32
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
7851
Hej wszystkim, od dokładnie minionej środy mam problem z dwoma V palcami u ręki. A mianowicie cięzko mi je zgiąc i wyprostować ( w lewej jest to słabo odczuwalne, natomiast w prawej jest gorsza sytuacja). Zaczęło się od bólu w tych palcach wieczorem ( byłam po treningu gdzie wykonywałam sporo serii MC,mam malutkie dłonie i cięzko mi utrzymywac sztangę choc nie wiem czy to jest tez przyczyną) i stwierdziłam ze to po prostu przeciążenie i nic sobie z tego nie robiłam. Problem sie zaczął kolejnego dnia gdy palec zaczął "przeskakiwać"przy zginaniu i prostowaniu. nie towarzyszy temu jakiś mega ból, jest on sporadyczny. Wczoraj na siłowni praktycznie nie odczuwałam tego, nic mnie nie bolało, zadnych kłopotów mi to nie sprawiało. Jednak gdy dłuzej pozostaje w spoczynku i nie uzywam rak to wtedy się zaczyna - blokowanie, przeskakiwanie. Nie wiem czy po prostu panikuję i to zwykle obciązenie i leki oraz odpoczynek wystarcza czy faktycznie musze udac sie z tym do specjalisty, bo wyczytałam że to moze byc jakiś zespół trzaskającego palca... dodam ze ta "blokada" jest w miejscu miedzy paliczkiem srodkowym, a dalszym (tak to sie chyba nazywa) i dodatkowo odczuwam czasami bóle po zewnętrznej stronie nadgarstka w prawej ręce. Przyznam sie tez bez bicia ze jestem fanką strzelania palcami w sytuacjach stresowych i rozciagania ich w roznoraki sposob;/ Mam w domu tejpy i zastanawiam się czy moge ich uzywac czy całkowicie zrezygnować z cwiczen.
Zmieniony przez - lunax06 w dniu 2017-12-10 14:09:04
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Jak ma przejść po maści jak ona nie działa na źródło problemu ? Niestety nie zawsze postępowanie u nas jest odpowiednie i zazwyczaj ma charakter objawowy
Szacuny
4
Napisanych postów
32
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
7851
Tak z głupa poszłam dzisiaj na siłownię, wiem, czysta głupota,ale podczas ćwiczeń w ogóle nie bolały mnie te palce, a w zasadzie działały xD jak nowe..