Szacuny
17
Napisanych postów
1078
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
53527
Cześć, od 3 miesięcy mam dietę i jakoś od dwóch i pół mam biegunkę i bóle w okolicach żołądka bardzo często po jedzeniu. Od lekarza dostałem tabletki na jelito drazliwe, w jak je jadłem to połowa objawow ustapila, Bobek wyglądał prawie normalnie - tabletki się skończyły i wszystko się nawrocilo.
Mam to po każdym posiłku, nawet pojednym jajku rano, juz próbowałem z jedzeniem i to chyba nie wina posiłków
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Czyli lekarz generalnie chce ocenić dzięki gastroskopii dokładnie górny odcinek przewodu pokarmowego i widocznie podejrzewa że tam jest żródło problemu , dobrze że masz badania a nie jak to często bywa jest leczenie w ciemno.
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
A jak jadłes "przed dieta"? Masz duzo kcal i bardzo dużo tłuszczy, które tak mogą działac. Zredukowałabym tłuszcze znacznie. I wyrzuciła płatki owsiane z pierwszego posiłku.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
17
Napisanych postów
1078
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
53527
Przed "dieta" jadłem prawie tak samo, tylko kaloroi mniej. Spokojnie, z moim metabolizmem nie tyje przy tym zapotrzebowaniu. Kiedyś byłem na diecie masowej opierajacej się na tłuszczach nasyconych i nie miałem żadnych problemów w WC
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Nie tyjesz bo nie trawisz dobrze i nie przyswajasz. Jeśli lekarz stwierdził jelito drażliwe, to ja bym obcięła kalorie, przeszła na niższa ilość tłuszczy, i obserwowała. To, że kiedyś było dobrze, nie znaczy, że teraz tez będzie. Oliwa to nie są nasycone kwasy tłuszczowe tak na marginesie.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
17
Napisanych postów
1078
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
53527
Jutro ide do lekarza na dalsza czesc konsultacji.
Jak się bada układ pokarmowy?
Tak na marginesie, zadam drugie pytanie bo widze ze naprawde potraficie rzucic paroma dobrymi pomyslami: od tygodnia mam problem z zasypianiem po posilku Zdarzylo mi sie juz 2 razy po drugim sniadaniu w pracy doslownie zasnac przy maszynie na ~1 godzine, nawet jak mnei budzili to ledwo kontaktowalem
Juz ktorys raz ostatnio jak wracam, zjem obiad to mija chwila i ja po prostu ledwo co zdaze budzik nastawic lub wyslac sms zeby mnie ktos obudzil, bo padam i spie - Dzis wrocilem o 15, zjadlem o 16 i dup, przed chwila (20:45) wstałem i od razu zmierzylem cisnienie - 105/50. Ostatnio jak zasnalem o 18, to wstalem o 9 rano, budzik do pracy nie zadzialal. Tak samo w weekend, w nocy 11 godzin snu, wstaje, sniadanko o 7 i GameOver, spie do 14..
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
badania w zależności od tego czego się szuka - krew, kał, endoskopowe, usg itp. Te mulenie po posiłkowe, pierwsze co się nasuwa to jakieś problemy z gospodarką cukrową. imo wskazana szeroka diagnostyka
Szacuny
436
Napisanych postów
2520
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
266183
biegunki czy zjazdy po posiłkowe?
ogólnie to niet, chyba że widzisz idealną zależność między wystąpieniem dolegliwości a wprowadzeniem teścia, wtedy można się zastanowić
Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2018-06-05 06:33:55