Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Przewlekłe zapalenie prostaty

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 759239

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 14
Choruję na przewlekłe zapalenie prostaty od 5 lat, jestem lekarzem, u mnie pomogła kuracja levoxa 500 mg raz dziennie przez 12 miesięcy, poprawa nastąpiła dopiero po 10 miesiącach brania antybiotyku, nie będzie poprawy po 2 tygodniach lub miesiącu, sorry takie są fakty, parę tyś pójdzie na kurację, antybiotyki penetruja do prostaty dopiero po 6 miesiącach, wszystko to jest opisane na amerykańskich forach, mi pomógł kumpel pulmonolog który chorował na to samo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 87
Doktorek to powiedz mi proszę jedno. Dlaczego Levoxa i dlaczego tak długa kuracja? Jakie stosowałeś uzupełnienie flory, jaka dieta itp.
Ja lekarzem nie jestem, ale co nieco "liznąłem" tematu. Teraz wolę zapobiegać niż leczyć.

Zmieniony przez - Norbertp83 w dniu 2016-10-27 18:50:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 80 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5220
Bibik2
kuracja levoxa 500 mg raz dziennie przez 12 miesięcy, poprawa nastąpiła dopiero po 10 miesiącach brania antybiotyku, nie będzie poprawy po 2 tygodniach lub miesiącu, sorry takie są fakty,

I cóż z tego, jak po takim okresie antybiotyku organizm zagrzybiony na maxa. W jelitach jeden grzyb, drożdżyca, candida. Potem rak niemal pewny.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie wyleczone PZP też na 100 procent prowadzi do raka, ziołami i pijawkami PZP nie wyleczycie, w borelioza nawet dwa lata bierzesz antybiotyki, jakoś grzybicy nie miałem, a że rak po antybiotykach występuje to herezja, nie mąć ludzią w głowach bo trzeba mieć podstawy naukowe do takich twierdzeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Doktorek to może na blokowisku mieszka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 41 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 87
@Bobik2.
Jeśli Cię uraziłem nazywając "doktorkiem" to przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru. Chcę jedynie zapytać dlaczego tak długo brałeś Levoxa i dlaczego tak długiej kuracji byłeś poddany?
P.S.
W gruncie rzeczy prosty ze mnie człowiek. Mieszkam w bloku, wokół stare kamienice (taki klimat mojego miasta). Wykształcenia też jakiegoś wybitnego nie mam. Swoją edukację zakończyłem na II stopniu studiów wyższych i wystarczy. Pracy w swoim zawodzie i specjalizacji i tak nie wykonuję ;).

Zmieniony przez - Norbertp83 w dniu 2016-10-28 10:35:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 80 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5220
Bibik poczytaj tutaj, a zwłaszcza na forach amerykańskich ile paczek antybiotyków ludzie zjedli i gó... to dało. Tysiące wpisów czytałem. Oczywiście, że pijawki mogą nie dać 100% wyleczenia, ale dokładnie tak samo z antybiotykiem. A do tego właśnie masz grzybice jelit, czyli najważniejszy organ stanowiący o stanie zdrowia.

Mówisz, że nie ma związku z rakiem? Oczywiście, że ma. Grzybica i kandydoza to zakwaszenie organizmu. Całego....bo candida wychodzi z jelita grubego.....przedostaje sie do cienkiego...a potem z krwioobiegiem idzie na cały oragnizm. Rak się rozwija tylko i wyłącznie w środowisku kwaśnym. Powtarzam......tylko i wyłącznie w środowisku kwaśnym....i chyba o tym wiesz jako lekarz. W środowisku zasadowym każda komórka rakowa ginie w mgineniu oka....

Zmieniony przez - kalikali w dniu 2016-10-28 13:59:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 8 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 44
Witam!!!!! Ja borykam się z tym problemem od 3 lat. A wszystko zaczęło się od wyziębienia krocza i nóg. I tak raz lepiej, gorzej tak się toczy. Miałem jednak przez ten czas 3 kilku tygodniowe okresu kompletnej poprawy wszelkie dolegliwości całkowicie ustąpiły. I mogę powiedzieć tylko jedno właściwe odżywianie i dbanie o siebie skutkuje poprawą a być może i doprowadzi do pozbycia się tego problemu. Niestety dietę trzeba cały czas stosować nawet jeśli odczuwamy poprawę. Też chodziłem od lekarza do lekarza faszerowali mnie antybiotykami, chemioterapeutykami i było tylko co raz gorzej. Na usg wyszły mi zwapnienia na prostacie. Odnośnie diety to nie jeść żadnych śmieci typu fast food. gotowych przekąsek i innego ścierwa XXI wieku. Starać się pić ciepłe, jeść gotowane warzywa( nie surowe gdyż surowe obciążają i wychładzają wątrobę a niektórzy nawet twierdzą,że zapalenie prostaty bierze się od niedomagającej wątroby). Z własnego przykładu polecałbym również kaszę( zwłaszcza gryczaną) gdyż rozgrzewa nerki a gdy nerki pracują dobrze to ciepła krew krąży po całym organizmie. Ja stosuję jeszcze suplementy, żeby nie brakowało witamin i suplementów w organizmie. No i oczywiście utrzymywać organizm w cieple w szczególności w tym przypadku dolną część nogi, krocze i nie dopuszczać do wychładzania stóp. Organizm sam potrafi się doskonale regenerować tylko trzeba go wspomóc. Często jest jest tak, że pracujemy na chorobę wiele lat a później a regeneracje też musimy poczekać dłuższy okres czasu. Zyczę wytrwałości w tej paskudnej chorobie i życzę powrotu wszystkim do zdrowia!!!!
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dobrze odpowiem :w badaniach klinicznych dowiedziono że penetracja antybiotyków do prostaty jest niższa niż 1 procent niż w innych tkankach miękkich, najlepiej penetruje levoxa, aby osiągnąć stężenie lecznicze levoxy potrzeba kilkunastu miesięcy, wynika to z badań empirycznych, w Stanach masę ludzi chorych na PZP przed wprowadzeniem długiego leczenia antybiotykami popelnialo samobójstwa nie mogąc wytrzymać bólu
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 7 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68
Do Bibik2
Przeczytalem sporo w necie i rozmawialem z urologiem, ktory leczy zmiany nowotworowe na prostacie, i nikt nigdzie nie napisal i nie powiedzial, ze nieleczone pzp prowadzi do raka. Czy jezeli posiadasz jakies dane, to moglbys je przytoczyc?

Zmieniony przez - chroniczny w dniu 2016-10-31 00:34:25
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy z przywodzicielami.

Następny temat

Staw skokowy

Spalanie
Polecane artykuły