Szacuny
2
Napisanych postów
172
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1355
Witam, mam zamiar zapisać się na Judo. Z tego co wiem to tam przewroty są potrzebne, które nie za dobrze mi idą, a dokładniej tylko przewrót w tył. Czy tam nauczą mnie to dobrze wykonywać, czy od razu trzeba umieć ? Wiem, dziwne pytanie
Jeśli tak to czy ktoś ma dobry film, w którym pokazują jak wykonać poprawnie przewrót w tył ?
Zmieniony przez - Moofer w dniu 2010-04-02 21:00:23
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Uczyć Cię od podstaw raczej nie będą,ale w miarę ćwiczenia wcześniej czy później się nauczysz. W razie czego zawsze będziesz mógł poprosić trenera, żeby Ci pokazał czy poprawił.
Chociaż to zależy także od tego, czy będziesz szedł do grupy początkującej czy dla zaawansowanej - w początkującej są większe szanse na to,że będą uczyli
Ale nie zniechęcaj się tym, że przewroty w tył nie wychodzą najlepiej,tylko leć i się zapisz - im szybciej,tym lepiej
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
To zależy od klubu - w niektórych można się zapisywać cały czas, w niektórych tylko we wrześniu/październiku. Najlepiej przejdź się do klubu i porozmawiaj z trenerem, on Ci najlepiej odpowie na to pytanie
Szacuny
2
Napisanych postów
172
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1355
Dzięki. Spróbowałem dać soga, ale nie wiem czy wszedł :D A w ogóle Saida, wypowiadałaś się kiedyś na temat sekcji Judo w Radomiu, że nie ma najlepszych wyników. Coś z nią nie tak ? ;>
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Ja o tej sekcji wiem tylko tyle, że nie ma za dużo reprezentantów Radomia wymienianych jako medalistów MP czy innych zawodów ogólnopolskich, nic więcej na temat tamtejszych klubów nie wiem.
Zmieniony przez - Saida w dniu 2010-04-02 21:34:50
Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Idż poszukaj plakatu reklamującego ten klub gdzieś na mieście. I sprawdź czy będzie tam napisane:
"WYMAGANIA:
- .......
- .......
- .......
- umiejętność robienia fikołków"
Jeżeli nie - spokojnie idź. Nauczą Cię.
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti