Szacuny
1
Napisanych postów
178
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8218
Jak wiadomo wybór dobrych butów jest ważny na siłowni, szczególnie podczas ćwiczeń takich jak przysiad.
Dotąd zawsze ćwiczyłem w zwykłych nikach tiempo, ale od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem jakiś tam nike airów tych do kosza. I moje pytanie dotyczy tego czy ta wkładka powietrzna (to co też w arimaxach jest, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi) wytrzyma. Powiedzmy w zaokrągleniu, że ważę 90kg i na przysiad biorę 100kg czyli w kolejnym zaokrągleniu 200 kilo. Ćwiczył ktoś z was kiedyś w takich butach? Nie wystrzeli mi pod piętą jak dętka?
Zmieniony przez - NiggaR w dniu 2011-09-04 22:45:04
Szacuny
1
Napisanych postów
45
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
475
hahahaha :D znakomite pytanie :D poczytaj na stronach producentra jakie obuwie jest w stanie wytrzymac obciazenie :D ludzie wala na przysiad o duzo wiecej niz 100kg i nie slyszalem nidy podobnego przypadku by cos takiego sie stalo :) wiec badz spokojny :)
Szacuny
1
Napisanych postów
178
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8218
Dzięki, pytałem się bo wiadomo za jakiś czas buty nie będą się nadawały do chodzenia po mieście, więc byłem ciekawy czy będzie można je potem wykorzystać. A mam na płaskiej podeszwie. Dzięki!
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
455
Powyżej w "szybkiej odpowiedzi" po wciśnięciu Enter poszedł post
Tak więc do tematu. Zastanawiam się nad obuwiem do przysiadów. Powiem szczerze, że ja to trenuję w klapkach, bo na bieżni nie biegam. Jednak zastanawia mnie utrzymanie krzywizny stopy pod ciężarem. Jakie buty dobrach, aby nie nabawić się jakieś kontuzji stopu, która jest narażona na bardzo duże przeciążenia przy przysiadach, martwym ciągu itp.