Szacuny
6
Napisanych postów
678
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5910
Otóż mam taki cel by zrobić 100 przysiadów z obciążeniem 100 kg.
Myślę że to zwiększy wytrzymałość moich Nóg co jest mi potrzebne w MMA. Teraz mam kilka pytań.
1. Czy trening pod tym kątem zwiększy masę moich nóg? Mój obecny obwód uda 65 cm. - Ciekawi mnie to gdyż za bardzo nie chce zwiększac rozmiarów moich Nóg, które proporcjonalnie do Ciała są dosyc duże.
2. Tak jak już wcześniej wspomniałem chce zwiększyc wytrzymałosc swoich nóg w MMA, czy trening Nóg pod wykonanie 100 przysiadów będzie dobry? (Osobiscie założyłem że swietnie się sprawdzi)
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
P.S. Wiem że to szalone ale lubie wytrzymałosciowe treningi
"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
...no właśnie to jest to "podobno"
ja też nie słyszałem o kims takim
myślę jednak, że są "wygodniejsze" metody niżli 100powt. dla wykonania celu jaki autor sobie stawia czyli poprawy wytrzymałości siłowej; choćby wspomniane juz kompleksy sztangowe...
w każdym razie są wszechstronniejsze
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
6
Napisanych postów
277
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
9987
Prawde mowiac jest to malo realne w twoim przypadku abys wykonal 100 powtorzen z ciezarem 100 kg w jedej serii.Zacznij od obciazenia ok 35% cm w siadzie i wykonaj chociaz te 40 przysiadow w jedej serii i bedziesz znal odpowioedzswoje pytanie;)Jezeli swoja wage ,,kucniesz" z 60-70 razy to jest to juz wynik naprawde rewelacyjny.Zycze powodzenia i WYTRWALOSCI.
Szacuny
0
Napisanych postów
69
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1965
jak się nie mylę Senegroth kiedyś wspominał że o czymś takim słyszał
trzeba się jego zapytać
jeden as chciał to zrobić ale na klatę oczywiście g**** z tego wyszło
Zmieniony przez - hajansza w dniu 2011-08-05 15:48:12