Od niedawna mam problem bo trenuje z coraz to większymi obciążeniami i ćwicząc tak jak ćwiczyłem dotąd czyli FBW, na jednym treningu robiłem przysiady a zaraz potem MC na prostych nogach 3 serie i MC klasyczny 3 serie. Jednak gdy zwiększyłem obciążenie to czuje że za bardzo obciążam prostowniki grzbietu.
Stąd moje pytanie do Was :
Czy taki trening będzie dla mnie dobry ?
dzień 1 .
Trening na nogi - przysiady ze sztangą
wyciskanie hantli na płaskiej
wyciskanie hantli na barki
francuskie wyciskanie sztangi zza głowy siedząc
dzień 2 .
Trening na nogi - MC na prostych nogach, 3 serie, MC klasyczny, 3 serie, wspięcia na palce, 3 serie w każedj tyle powtórzeń ile wlezie.
Uginanie nadgarstków ze sztangą na przedramiona ?
dzień 3 - przerwa na regeneracje.
Czy może lepiej będzie zrobić trening jak w dniu pierwszym , ale .. w dniu 2 przerwa na regeneracje i dopiero w dniu 3 tak jak powyżej trening w dniu 2 . Potem w dniu 4 przerwa i w dniu 5 znów trening jak w dniu 1. ??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Stąd moje pytanie do Was :
Czy taki trening będzie dla mnie dobry ?
dzień 1 .
Trening na nogi - przysiady ze sztangą
wyciskanie hantli na płaskiej
wyciskanie hantli na barki
francuskie wyciskanie sztangi zza głowy siedząc
dzień 2 .
Trening na nogi - MC na prostych nogach, 3 serie, MC klasyczny, 3 serie, wspięcia na palce, 3 serie w każedj tyle powtórzeń ile wlezie.
Uginanie nadgarstków ze sztangą na przedramiona ?
dzień 3 - przerwa na regeneracje.
Czy może lepiej będzie zrobić trening jak w dniu pierwszym , ale .. w dniu 2 przerwa na regeneracje i dopiero w dniu 3 tak jak powyżej trening w dniu 2 . Potem w dniu 4 przerwa i w dniu 5 znów trening jak w dniu 1. ??
Z góry dzięki za odpowiedzi.