Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
117
Czy tak już jest, że w rowerkach z tej półki cenowej (500 zł) pulsometry nie działają poprawnie? Jak jeżdżę i np. osiągam już 150 uderzen (mierzylem puls palcami na szyi) to pulsometr pokazuje tętno około 95.
Bo zastanawiam się czy złożyć reklamację czy to nie ma sensu, bo pulsometry nie działają w tej klasie urządzeniach.
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
117
Znaczy rowerek poszedl juz 2 dni temu na gwarancję, bo strzelało coś strasznie i hałasowało niemiłosiernie. Profilaktycznie dopisalem tam, że pulsometr nie dziala poprawnie. Zobaczymy co zrobią.
Tylko właśnie zastanawiało mnie czy nie jest czasem tak, że w tej cenie nie ma co się spodziewać dobrego dzialania, ale te wszystkie czujniki wyglądają tak samo w różnych rowerkach, więc albo wszystkie są wątpliwej jakoście, albo wszystkie powinny działać.
Szacuny
11238
Napisanych postów
72960
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
961933
na pewno na rowerku bedzie pokazywac wartosc zaniżoną względem tej osiąganej, ale tutaj akurat jest ona naprawdę bardzo duza , u mnie jest to około 20-30% z reguły wzgledem pulsometru który mierzzy mi tętno na klatce piersiowej, a tym co wskazuje rowerek lub też np. bieznia na siłowni
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
117
Mam taki jeden w szafce na klatkę, ale nie chce mi się go nigdy wyciągać i zakładać skoro teoretycznie na rowerku powinienem mieć możliwość uzyskania informacji o obecnym pulsie.
Zobaczymy co powiedzą jak wróci z reklamacji (wysłalem go w związku z niesamowitym hałasem jaki zaczął się z niego wydobywać podczas jazdy).
Dzięki za odpowiedzi w każdym razie :)
Pozdrawiam