Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening Push Pull FBW - ocena

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 184

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 21 lat Na forum 279 dni Przeczytanych tematów 22
Witam mam kilka pytań odnośnie treningu,2 lata temu bylem na redukcji zrzucilem ok 23 kg z 83 na 60 ( na dole podrzucam zdjecia) na wadze 60 trzymałem die caly czas bez trzymania diety i treningu jednak postanowiłem przymasowac delikatnie bez dokladnego liczenia kalori(jedzenie zdrowego jedzenia z duzym naciskiem na bialko) w ok 3-4 miesiace waga zwiększyla sie do 66 oczywiście z treningiem fbw 4x w tyg i tu przychodze z pytaniem czy lepiej zostać na treningu fbw czy przejść juz na push pull legs na dole wrzucam
z przed i po redukcji i z teraz

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12447 Napisanych postów 161899 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240292
Siemka
na tym etapie wszystko zalezy od tego, jak wolisz trenowac :)
Oba systemy treningowe mają swoje miejsce, ale wybór powinien zależeć od kilku kluczowych czynników:

FBW (Full Body Workout) 4x w tygodniu – sprawdza się świetnie dla osób, które:

-Mają krótki staż treningowy (poniżej 1-2 lat regularnych ćwiczeń).
-Chcą maksymalnie stymulować hipertrofię przy częstszym bodźcowaniu każdej grupy mięśniowej.
-Mają ograniczony czas na treningi i preferują efektywność w stosunku do objętości.
-Mają dobrą regenerację i nie czują się nadmiernie obciążeni objętością FBW.

Push-Pull-Legs (PPL) 6x w tygodniu lub 4-5x w tygodniu z rotacją) – wybór dla osób, które:

-Mają już solidne podstawy siłowe i techniczne.
-Chcą większego skupienia na poszczególnych partiach (np. priorytet dla klatki, nóg czy pleców).
-Lubią dłuższe sesje treningowe i większą objętość na daną grupę mięśniową.
-Chcą budować siłę i masę bardziej selektywnie.

Ja osobiscie wole PUSH PULL LEGSA :)

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 21 lat Na forum 279 dni Przeczytanych tematów 22
To moj aktualny plan od sakera co myslisz ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Mężczyźni:
TRENING A
Przysiady 5x5
Wyciskanie Leżąc 5x5
Wiosłowanie 5x5
Wznosy bokiem 3x8
Biceps+Triceps 3x8
Allahy 3x8
Łydki 3x8
Facepull 3x12

TRENING B
Martwy Ciąg Klasyczny 5x5
Wyciskanie Żołnierskie 5x5
Podciąganie Wąsko 5x5
Wyciskanie Wąsko 3x8
Biceps 3x8
Deska x3
Łydki 3x8
Y-Raise 3x12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12447 Napisanych postów 161899 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240292
podstawowy plan typu FBW, zero kombinacji. Osobiscie bym nie celowal w serie typowo 5x5 a skupil sie na wiekszych zakresach powtorzen przy mniejszej objetosci, czyli klasyczne 2-3 serie robocze na 8-10 ruchow przykladowo. Plan dla osob poczatkujacych spoko, jest mozliwosc popracowac nad podstawowymi bojami i ruchami, by dobrze nauczyc sie pracowac ze sztangą.
Jak wpsominalem wczesniej, ja zwolennikiem takich systemow nie jestem, ale sa osoby ktore lubia tak cwiczyc i maja spoko wyniki.
wazne by dany plan wykonywac z zaangazowaniem

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Przeszedłem na push pull legs i jest duzo lepiej aczkolwiek nie trzymam diety i no ta sylwetka sie nie zmienia czy jestes w stanie mi pomóc i dac kilka wskazówek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767014
Tutaj nie trzeba żadnych tajemniczych wskazówek. Trzymanie się zasad odżywiania i planu treningowego jest podstawą uzyskania efektów kształtowania sylwetki. Przecież jest to dość oczywiste, że skoro efektów nie obserwujesz, to brak ich jest efektem błędów w podstawach. Nie trzymając się diety w zasadzie wszystko jest jasne. Jeżeli więc chciałbyś uzyskać wyniki w tym kierunku, to należy wprowadzić zmiany w podstawach. Dopóki odżywianie będzie leżało, to nigdy nie wiesz, czy efekty będą, czy też ich nie będzie.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening Upper Lower FBW - ocena

Następny temat

Trening Upper Lower - ocena

Spalanie
Polecane artykuły