Puszyste kotlety rybne z sosem chrzanowym
Pyszne,mięciutkie i aromatyczne.
Składniki:
- 1.5kg filetów z mintaja
- 1kg ziemniaków
- 2 jajca
- 1 czerwona cebula
- po pół pęczka szczypiorku,koperku i natki pietruszki
- sól,pieprz
- masło klarowane do smażenia
Na sos :
- majonez,śmietana 12%,chrzan,sok z cytryny oraz sól i pieprz.
1.Mintaja gotujemy na minimalnej ilości wody,ziemniaki obieramy,gotujemy. Składniki gnieciemy ze sobą jak zwykłe pure. Dodajemy poszatkowaną cebulę,zioła,jaja oraz przyprawy.
2. Smażmy na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złotego koloru
3.Podajemy z sałatą,sosem oraz cytryną
SMACZNEGO!
Wartości (na jednego kotleta w założeniu że wyszło ich 9)
B: 31
T : 10
W: 24
Bł.1.7
Kcal: 294

Pyszne,mięciutkie i aromatyczne.
Składniki:
- 1.5kg filetów z mintaja
- 1kg ziemniaków
- 2 jajca
- 1 czerwona cebula
- po pół pęczka szczypiorku,koperku i natki pietruszki
- sól,pieprz
- masło klarowane do smażenia
Na sos :
- majonez,śmietana 12%,chrzan,sok z cytryny oraz sól i pieprz.
1.Mintaja gotujemy na minimalnej ilości wody,ziemniaki obieramy,gotujemy. Składniki gnieciemy ze sobą jak zwykłe pure. Dodajemy poszatkowaną cebulę,zioła,jaja oraz przyprawy.
2. Smażmy na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złotego koloru
3.Podajemy z sałatą,sosem oraz cytryną
SMACZNEGO!

Wartości (na jednego kotleta w założeniu że wyszło ich 9)
B: 31
T : 10
W: 24
Bł.1.7
Kcal: 294
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html