Ciasto
40g odżywki białkowej neutralnej
20g mąki razowej
20g masła
30g śmietany 24% (30% też się nada)
5g spirytusu (spokojnie podczas pieczenia wyparuje)
0,5 łyżeczki prosyku do pieczenia
Szczypta soli
Kminek (nie musimy dodawać, ale ja w wypiekach bardzo lubię)
Mąkę, białko, sól i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy rozstopione masło, śmietanę i spirytus i mieszamy na jednolite ciasto. Ja dodałem do ciasta jeszcze jedno jajko ale wyszło całkiem rzadkie i musiałem dodac jeszcze odżywki białkowej, ale przelałem na papier, łyżką rozprowadziłem i ciasto w piekarniku ladnie urosło i dostało zlocistego koloru. Zanim damy składniki na pizzę trzeba ciasto lekko podpiec. Na gorę kolejno sos, ser, por, żywiecka (boczek był by lepszy) i polałem majonezem. Naprawdę warto spróbować i polecam szczcegolnie tym osobom które tęsknią za fastfoodami będąc na diecie. Z tego ciasta można też wypiec bułeczki białkowe i zrobić pyszne hamburgery
Makro.. B-51, T-73, W-25 i ok. 1000kcal