Zmieniony przez - michalp25 w dniu 2020-06-08 13:18:12
Zmieniony przez - michalp25 w dniu 2020-06-08 13:18:12
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
michalp25A co sądzicie o aplikacji Yazio? Fitatu lepsza czy może Yazio jednak lepsza? Natknąłem sie wczoraj na tą aplikacje, ciekawi mnie
Potestuj i zobacz co najbardziej Ci leży, jest najwygodniejsze.
Baza podstawowych produktów tak czy siak wszędzie będzie taka sama/podobna.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Także licząc kcal nie wrzucaj gotowej "kanapki z serem", a każdy swój składnik pojedynczo z odpowiednią gramaturą.
Niemniej kanapka na przeciętnej kromce ok 35-40g, posmarowana 10g masła i przełożona 25g sera będzie miała ok 250kcal.

Więc jeżeli chcesz oszczędzać kcal, to np za masło wybierz serek Goldessa light (czy inny odpowiednik low fat), a za klasyczny ser, ser o obniżonej zawartości tłuszczu, np Królewski light z Sierpca.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2020-06-08 13:22:20
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
Koniu151To zapewne czyjaś spersonalizowana kanapka, którą sobie ktoś tak podpisał by mieć gotowca do szybkiego wybierania.
Także licząc kcal nie wrzucaj gotowej "kanapki z serem", a każdy swój składnik pojedynczo z odpowiednią gramaturą.
Niemniej kanapka na przeciętnej kromce ok 35-40g, posmarowana 10g masła i przełożona 25g sera będzie miała ok 250kcal.![]()
Więc jeżeli chcesz oszczędzać kcal, to np za masło wybierz serek Goldessa light (czy inny odpowiednik low fat), a za klasyczny ser, ser o obniżonej zawartości tłuszczu, np Królewski light z Sierpca.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2020-06-08 13:22:20
Moim celem jest masa, chcę przybrać na wadze z 15-18 kg
Zmieniony przez - michalp25 w dniu 2020-06-08 13:25:56

Podstawowa wersja jest okej, a i premium kosztuje grosze, także jak odpowiada Ci wygląd, sposób poruszania się po apce to możesz zostać przy niej.
Alternatywnie masz np. Myfitnesspal, jednak jest tam więcej syfu przy wybieraniu produktów, stąd mi bardziej leży fitatu.
Masz jeszcze np Cronometer, który w liczbie danych jest lepszy od powyższych, ale baza polskich produktów jest niewielka i jest mniej intuicyjny niż Fitatu czy Myfitnesspal, acz nie korzystałem z niego wiele, więc to tylko "powierzchowna" opinia.
A jak chcesz bardzo prosty kalkulator kcal, to możesz skorzystać z tego na potreningu.pl
Jeżeli chodzi o kanapkę to każdy może zrobić inną. Wrzuć osobno każdy składnik i będziesz wiedział ile wyjdzie kcal.
Moderator działu Odżywianie
Tutaj przykładowe potrzebne linki
Budowa masy mięsniowej
https://www.sfd.pl/[ART]Przygotowanie_do_budowy_masy_mięśniowej__inetheend-t970208.html
https://www.sfd.pl/PORADNIK_DLA_POCZĄTKUJĄCEGO_ADEPTA_KULTURYSTYKI_[by_maniak7000]_-t969992.html
Fitatu możesz korzystać , będziesz miał prościej dobierać odpowiednie produkty . Jednak postaw sobie rozsądny cykl bo zanurzysz tylko gospodarkę hormonalna .
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-06-08 17:15:22
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry kalkulator dietetyczny pod te wymagania?
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
miro-xx12podepnę się pod temat żeby nie zaśmiecać forum: czy któraś z tych apek pokazuje również zawartość błonnika, składników mineralnych i witamin? bo obecnie korzystam z kalkulatora potreningu.pl, ale tam są tylko makroskładniki, a chciałbym nieco bardziej kompleksowego narzędzia ;)
czy ktoś z Was może polecić jakiś dobry kalkulator dietetyczny pod te wymagania?
W aplikacji fitatu chyba nie ma, co prawda jest tam podział na wartości odżywcze ale przy każdej witaminie/minerale/błonniku jest napis brak danych, jedynie są dane sodu w niektórych produktach, trzeba więc samemu wklepywać co jest utrudnione

Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
DJ_DoDodziel na produkty, czyli chleb masło ser, jeden nałoży 5g masła, drugi 20g masła, jedna kromka może mieć 30g a druga 100g, poza tym jak chcesz masę budować to dopracuj odżywianie - cytując Burneikę "nie jakieś kanapeczki"![]()
To co polecasz jeść budując masę? Nie jestem wegetarianinem jak coś