Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czy prawidłowa Bjj`owa balacha to taka jak na zdjęciu czy taka że nogi proste a stopy zczepione?
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Prawidlowa to taka ,ze uda leza na klacie przeciwnika nogi
zgiete w kolanach max dociskasz sie do niego..w walce jednak roznie to bywa ,czasami wyciagnie sie balahe z mniej prawidlowych pozycji.
Szacuny
1
Napisanych postów
273
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
5843
IMO nie jest to "ksiazkowa balaha". Nogi sa szeroko, a trick polega na tym aby je scisnac, uwiezic ramie przeciwnika miedzy udami i ciagnac wyginajac kregoslup w luk. Nie trzeba sie wtedy meczyc wlasnymi ramionami. W ferworze walki roznie to jednak wychodzi i jesli przeciwnik jest dobrze ulozony to balaha z szeroko rozstawionymi nogami tez moze wyjsc...
Co do stop, to slyszalem opinie, ze nie nalezy ich krzyzowac, w momencie kiedy przeciwnik zacznie sie "wiercic" latwiej luznymi stopami oporowac...
"Grzeczni chlopcy ida do nieba. Niegrzeczni ida tam, gdzie chca..."
"Grzeczni chłopcy ida do nieba. Niegrzeczni idą tam, gdzie chcą..."
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie z tym zczepianiem stóp to mi chodzi o to jak nogi są proste bo taką balache widziałem na zdjęciu.
"Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Mój ruch jest rezultatem twojego ruchu, moja technika jest efektem zastosowanej przez ciebie"
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
1. biodra mają być tuż przy barku przeciwnika
2. kolana maksymalnie ściśnięte
3. jeśli obie nogi przenosimy nad przeciwnikiem to dobrze jest spleść stopy, przyciagając nimi przeciwnika do siebie
mozliwe ze niedlugo obfotografuje pare przejść w parterze, między innymi do tej dzwigni. Juz zamierzalem to zrobic, ale okazalo sie ze aparat ktorym zawsze to robilem się wziął i zepsuł... jak się weźmie i naprawi to zrobie zdjęcia i umieszcze na forum
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzięki wszystkim bo tak się zaiteresowałem tą poprawną balachą bo na jakiś zdjenciach w necie i było to Bjj nogi były wyprostowane i spoty splecione jak do gardy.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Aha bo jak to zobaczyłem pierwszy raz to myślałem że to parwidłowo jest ale ok już kapuje.