Mam pytanie związane z suplementacją cla. Brałam już ten suplement trzykrotnie zgodnie z zaleceniami tj. seria ok. 6-8 tyg. i tyle samo przerwy (trec). Zauważyłam, że istotnie ładnie modeluje okolice talii i bioder i likwiduje cellulit. Ale niestety po każdorazowej serii pojawiały się skutki uboczne w postaci przyrostu masy mięśniowej w okolicach ramion, klatki piersiowej i ud. Było to o tyle kłopotliwe, że przestawałam się mieścić w ubrania, które tych okolicach robiły się za ciasne. Normalnie nosze rozmiar 38 a po braniu cla musiałam wkładać 40. Wszystko wracało do normy po około miesiącu po zakończeniu serii. Dodam jeszcze,że na siłownie chodzę regularnie od około 8 lat i cały czas zażywam l- karnitynę.Teraz chciałam znowu zacząć brać cla żeby pozbyć się cellulitu z okolic ud i pośladków, ale jak przyjmować go, żeby znowu nie nabrać za dużej masy ciała u góry?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Napewno już próbowałaś ale może spróbuj jakiegoś kremu który oprócz CLA cię wspomoże.. nie mówie o jakim drogim np vichy ale EVELINE SLIM 3D EXTREME lub Good-bye Cellulite NIVEA, Nivea Silhouette, napewno wspomogą kuracje a nie zaszkodzą i niektóre są wyszczuplające <ujędrniają> ja osobiśćie bardzo lubie cztery pory roku antycellulitowy balsam do ciał ekstarkt z bluszczu z guaraną
...
Napisał(a)
za bardzo nie widze zwiazku miedzy CLA a nabieraniem masy
to by bylo zbyt piekne dzialanie
mozliwe ze podczas kuracji bardziej przykladalas sie do treningow i diety (czesty efekt psychologiczny) co skutkowalo taka reakcja organizmu
to by bylo zbyt piekne dzialanie

mozliwe ze podczas kuracji bardziej przykladalas sie do treningow i diety (czesty efekt psychologiczny) co skutkowalo taka reakcja organizmu
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
...
Napisał(a)
jak j bym chciala zeby mi miesnie ramion po cla urosly....

...
Napisał(a)
Raczej nie. W czasie brania cla ćwiczę tyle co zwykle tzn. 2x w tyg. około 2,5 godz. Z tego najpierw 1 godz to ćw. aerobowe( dość intensywnie na dużych obciążeniach )i 1,5 godz. ćw. siłowych. Ponadto raz w tyg. chodzę na basen.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!