Witam Co polecacie do obrony ( oprócz szybkich nóg)? Nie każdy jest w stanie obsłużyć pałkę teleskopową czy też uczyć się sztuk walk. Dlatego naszła mnie refleksja czym dysponuje przeciętny obywatel do obrony przed napastnikiem w sposób legalny. Z wiadomych przyczyn wykluczam wiatrórwkę( której użycie może nie zatrzymać napastnika). Nie wiem za dużo na temat broni, gdyż dzięki Bogu nie musiałem nigdy takowej stosować. Jednak z ciekawością przejżałem czym dysponuje przeciętny człowiek do obrony. RAM- Nowość na rynku, niezwykle wygórowana cena. Strzela kulami gumowymi. Podejżewam, że troche musi boleć,ale czy zatrzyma napastnika w razie potrzeby? Broń hukowa, jak sama nazwa robi huk, podejżewam że tylko tyle (mówie o alternatywie legalnej 6mm) jeżeli się mylę wyprowadźcie mnie z błedu. O broni gazowe bez zezowalenia wiem naprawdę mało. Jedynie, że coś takiego istnieje. Wiem, że zaraz usłysze zajrzyj na gogle ale tutaj raczej chce usłyszeć wasze opinie. Co polecacie i co sami posiadacie? Przy waszym typie broni proszę podajcie cene. Ja osobiście po przejżeniu legalnej oferty stwierdzam, że najlepsze są buty dobrej marki, ewentualnie ręczny miotacz gazu
. Co sądzicie o tej broni?