WITAM, CZY PO ARTOSKOPII KOLANA (PRZEROST FAŁDU MAZIOWEGO - CZYLI USUNIĘCIE GO, SHAVING RZEPKI) MOŻNA ĆWICZYĆ NA ROWERKU SPININGOWYM? CZY LEPIEJ ZAINWESTOWAĆ W ZWYKŁY STACJONARNY?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
nalezy zapytać się lekarza jakie są zalecenia, jak wygląda gojenie po zabiegu.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
lekarz powiedział, ze rower jak najbardziej, tylko zapomniałam zapytać czy to ma jakieś znaczenie czy to taki rower standardowy czy spiningowy.
Nie wiem czy rower spiningowy przez swój układ pedałów itp nie obciąży kolana.
Zmieniony przez - ewelina2106 w dniu 2016-03-22 11:49:19
Nie wiem czy rower spiningowy przez swój układ pedałów itp nie obciąży kolana.
Zmieniony przez - ewelina2106 w dniu 2016-03-22 11:49:19
...
Napisał(a)
Ale niby jaki układ pedałów, to jest praktycznie to samo, z tym ze w spiningowym można ustalić bardziej pochylona pozycja, po drugie więcej regulacji typu wys. kierownicy,
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jest to głownie zależne od zakresu ruchu w stawie , jeśli pozwala on na bezproblemowy obrót (a tak powinno być inaczej nadajesz się wówczas do rehabilitacji) to jak najbardziej możesz na tego typu rowerku. Ćwiczenia na rowerze w same w sobie są odciążające dla stawów kolanowych ponieważ większość masy ciała znajduje się na siodełku.
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat