Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam i prosze o intepretacje
zrosty oplucnejna obu zarysach przepony
obwodowe zgrubienie oplucnej pomiendzy platem gornym i srodkowym pluca prawego
-pola plucne bez zmian sylwetka serca i naczynia duze w normie
Szacuny
3
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4
Proszę o pomoc w interpretacji wyniku rtg płuc mojej mamy.
Zagęszczenie miąższowe w dolnym prawym polu płucnym z odczynem wezłowym wnęki prawej.
Prosze o pomoc i pozdrawiam.
Szacuny
14
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
11
witam,
Prosze o inerpretacje zdjęcia?
Poza tym, że wszystko OK radiolog napisał: "przepona po stronie lewej w zroście opłucnowym".
Proszę równiez o info na temat ciemnego koła poniżej płuc?
Szacuny
1
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2
Witam,moja mam miala robione rtg klatki piersiowej, chciala wyjechac do senatorium i w tym celu wykonywala badanie. Odebrala wynik i jest przerazona, bede wdzieczna za pomoc w interpretacji odczytu rtg. Napsize dokladnie to,co jest w opisie sformuowanym przez lekarza : Drobnoplamkowe i pasemkowate zgeszczenie, podejrzenie w kierunku zmian swoistych - swiezych lub po przebytej infekcji dawnej w prawym szczycie. Pole plucne i cien serca w normie. Przepona wolna. Ostatnie rtg mam robila jakies 3 lata temu i tez wykazalo jakies drobnoplamkowe zmiany po przebytej chorobie i lekarz powiedzial,ze nie ma czym sie martwic,ale tym razem opis jest dluzszy i bardziej skomplikowany. Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam serdecznie Ania
Szacuny
37
Napisanych postów
838
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
37787
specjalnie bym sie tym nie przejmowal, na pewno boisz sie o nowotwor, ale tak w przypadku ogniska pierwotnego jak i przerzutów z innych miejsc do płuc wygląd takich zmian jest dosyc charakterystyczny - tzn. okrągłe pola w przypadku pierwszym i wiele drobnych plamen w przypadku mnogich przerzutów. Generalnie