Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Rabanie drzewa :-)

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 30200

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 3579 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43326
Moze i smieszny post ale musze sie cos zapytac. W te wakacje musial bede rabac drzewo i ma 2 pytanka.
1. Czy rabiac nie bede spala miesni?
2. Jakie miesnie pracuja przy rabaniu.
Moze to i jest dla was smieszne ale ja pytam powaznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Chcąc zmienić swoją sylwetkę, warto wiedzieć o tym, co jest ku temu podstawą. Bez wątpienia są to treningi siłowe, dobrze dobrane i wykonywane poprawnie technicznie. Wiedzą o tym wszystkie osoby, które zabierają się za zmianę swojego ciała. Pamiętać należy również o tym, że bardzo istotne jest to, co jemy, czyli nasza dieta.

Z tego też względu układając dietę, wliczyć należy wszelką aktywność fizyczną, jaką mamy na co dzień. Będzie to np.:

- aktywność treningowa,
- praca,
- obowiązki domowe,
- spontaniczna aktywność fizyczna.

Praca, którą wykonujesz, czyli rąbanie drewna powinna być wliczona w zapotrzebowanie kaloryczne. Nie ma tutaj najmniejszego sensu zastanawiać się nad tym, jakie mięśnie w jej trakcie pracują i czy je spali. Jest to kompletnie bez sensu. Trenuj ciężko, odżywiaj się zdrowo, a jak masz pracę, to ją wykonaj i tyle. Nie ma tutaj żadnej potrzeby głębszej analizy.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7999 Wiek 291 dni Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 70885
1. To zależy od diety i czasu jaki bedziesz poświęcać na to ale wątpie.
2. To zależy w jaki sposob bedziesz sie poruszać przy tym.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 17763
Pracuje maaaase miesni. Spalac raczej nie powinienes- wszystko zalezy od czasu wykonywania danej czynnosci i intensywnosci. Ale nie popadajmy w przesade....
Co do miesni. Przy uderzeniach znad glowy to przede wsyzstkim: najszerszy grzbietu, piersiowy wiekszy, triceps, brzuch, przedramiona, barki, biceps, prostownik grzbietu. Do pracy na pewno w ograniczonym zakresie wlacza sie nogi. Wszystko zalezy od wykonywanego ruchu- jak juz przedmowca slusznie zauwazyl.
Powiem Ci tylko tyle, ze rabanie drewna bylo uwazane za cwiczenie, ktore wzacnia sile uderzenia w boksie.
Pozdrawiam.

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1972 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8170
i tylko małe dopowiedzenie do wypowiedzi gall'a - kiedyś czytałem że takie prace polowe jak rąbanie drewna , rzucanie wielkimi kamieniami , ciagnie belek drewna stanowiły podstawę treningu dawnych strongmenów , napewno nie stracisz - a tak jak moi koledzy ze wsi możesz duzo zyskac , nawet nie wiesz jak takie czynności poprawiaja chwyt , kumple z gospodarstwa uściski dłoni to maja i imadła , a od czeo ? od pracy z siekierą łopatą itp.

powodzenia w treningu na świerzym powietrzu

narqua

To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 3579 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43326
Ze wsi nie jestem ale drzewo rabac trzeba . Przypuscmy jakbym rabal tak godzinke dziennie to mi nie zaszkodzi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 526 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2180
Dokladnie jak mowili poprzednicy. Miesni przy tym nie spalisz a jedynie tluszcz Jesli rabiesz prawdziwe szkapy drewna to pracuje mnostwo miesni, chyba ze jakies drewienka male to za duzo sie nie narobisz
A jakbys nie wierzyl ze takie prace naprawde duuuuzo daja to podaj reke kowalowi
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1972 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8170
hehe , ja nie mówie że ze wsi , to tylo taki przykład moich kumpli był

a co do długści to tak czy tak wejdzie ci to na wytrzymałość bo aż tak duża ta siekiera nie będzie - bo to o jej wagę chodzi , mysle że nie zaszkodzi , jeśli to całe rąbanie bedzie takim umiarkowanym na stałym poziomie wysiłkiem to nic sie nie stanie , a mozliwe że wejdzie ci to jak aeroby i trochę tłuszczu spalisz zbyt duzo czynników jest , które rzebaby pod uwagę wziąć żeby jednoznacznie stwierdzić , ale jedno jest pewne że nie zaszkodzi ci

rąbaj nie gadaj

narqua i powodzenia

To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 526 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2180
Chyba troche w skrajnosc popadasz z tym odliczaniem czasu... Przeciez ruszac sie trzeba, inaczej bys musial za szybe byc wstawiony.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
jak poprzednicy ;) rąbanie drewna nie zaszkodzi... wiem bo sam rąbałem a jak chodzi o wpływ na tężyzne... znam pewnego pana w życiu nie chodził na siłownie ( nie wiem czy o niej slyszal nawet ;) a kawał z niego chłopa dzięki fizycznej zaprawce przy cieżkich siłowych pracach ( budownictwo, w szerokim znaczeniu ) jednym slowem... udanego rąbania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 388
ja tez musze rabac drzewo i mi to nie przeszkadza i nawet nie odkladam ttreningow. kiedy trzeba rabie ale ja mam tego tylko 3-6 dni przez cale wakacje to pewnie co innego, ale wiem ze to wzmacnia. jak boli cie po pracy to najprawdopodobniej cos tam ci urosnie i sie wzmocni co nie co. dobra praca nie ma co... a jak !!! pozdrawiam

Ważne to co w środku, ale jak ktoś tego nie docenia trzeba mu to wyperswadować tym co na zewnątrz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 45 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 86319
Sam z lezka w oku wspominam czasu kiedy u rodziny na wsi rabalem sosnowe polana ... Nie przejmuj sie paleniem miesni (nic takiego tu nie wystapi), tylko mysl o tym ze wyrabiasz tezyzne fizyczna, a jak bedziesz to robil na powietrzu to sie ladnie opalisz. Jak popracujesz troche fizycznie to wyjdzie Ci to tylko na dobre

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na brzuch i nie tylko.

Następny temat

pomocy!!!!

Spalanie
Polecane artykuły