Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
9
Napisanych postów
443
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7193
Witam, no tak, od dzisiaj jestem szczęsliwym posiadaczem :/
Pytanie brzmi: czy "jednojajny" produkuje tyle samo testa co "dwujajny" ? Pytanie raczej zadaję do osób, które to przeszły (gdzieś tutaj na forum był kiedyś facet co startuje na zawodach mając jedno jądro).
Drugie pytanie (którego de facto nie zadałem lekarzowi z przyczyn oczywistych) - czy po chorobie można stosować SAA? W jakim odstępie od ostatniej chemioterapii? A może już na chemioterapii "antykatabolicznie" (nie to chyba nie :P)?
Kurde nie dociera to do mnie... proszę o jakieś info :D
Szacuny
9
Napisanych postów
443
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7193
heheh ja już myślę pod kątem spadków ^^. Faktycznie byłoby chorym pomysłem się "leczyć" saa zwłaszcza, że mogłoby to stwarzać ryzyko przerzutów do gruczołów sutkowych... Przynajmniej redukcję zaliczę ;).
Aha - da się ćwiczyć w czasie leczenia? Chemioterapia trwa raptem jeden dzień, potem pewnie ze trzy dni rzygania, kurde nie chce spaść do "pozycji startu" :/
Szacuny
8
Napisanych postów
854
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
30378
Nie martw się tak, szybko wrócisz do formy. Znam osobę, która to przechodziła i nie było tak strasznie. Nawet jakieś 2-3 lata po tym zrobiliśmy razem badanie testosteronu i ja miałem sporo gorszy wynik :/ a wtedy byłem czysty jak łza.
Szacuny
233
Napisanych postów
10301
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
77546
moj dobry kolega z pracy tez mial ale zero zalamki,usuneli to swinstwo i juz nawet o tym nie pamieta.Opowiadal kiedys jak mial badanie przez k****a i siedzial z rozwalonymi jajami na winklu a tu studentki wjezdzaja popatrzec..cala grupa
Szacuny
9
Napisanych postów
443
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7193
Hahahah ta atrakcja mnie też nie ominie bo operacje mam w szpitalu klinicznym ^^.
Macieja21 - Powiększyło się do niebotycznych rozmiarów - dlatego wkońcu polazłem do lekarza. Najpierw myślałem, że to skutek wbijania HCG, ale szybko to wykluczyłem, bo drugie było normalnych rozmiarów. O spadki się martwię bo cała choroba jest łatwa do wyleczenia (a przynajmniej na tle innych raków), no ale ze spadkami to już gorzej...
joww - Uspokoiłeś mnie :D. Pytałem też urologa, który twierdzi, że poziom testa to nie kwestia ilości jąder, tylko sprzężenia zwrotnego z przysadką i podwzgórzem (no tak, logiczne).