Witam, prosiłbym o pomoc w ułożeniu planu treningowego na redukcji. Nie lubię ćwiczyć stałym ciężarem, więc wybrałem rampę, ułożyłem sobie plan, ale chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony go ocenił i doradził czy coś zmienić. Wiem, że na redukcji raczej siła nie skoczy, ale nie jest to wykluczone.
A
Przysiad low bar: 6/6/6/6/6
Wyciskanie na ławce płaskiej: 6/6/6/6/6
Podciąganie podchwytem: 6/6/6/6
Wyciskanie na barki siedząc: 6/6/6/6
Uginanie ramion ze sztangą stojąc, stałym obciążeniem: 12/10/8
B
MC Klasyczny: 6/6/6/6/6
Pompki na poręczach: 6/6/6/6/6
Wiosłowanie sztangą nachwytem: 6/6/6/6
Wznosy sztangi wzdłuż tułowia, stałbym obciążeniem: 12/10/8
W przysiadach/wyciskaniu/MC +10kg w każdej serii i +5kg co tydzień/dwa.
Podciąganie i pompki na poręczach jeszcze będę modyfikował bo, jestem w stanie zrobić max 4 powtórzenia z ciężarem 10kg podczas podciągania. A pompek na poręczach to około 5 powtórzeń 20kg.
Co do reszty, oprócz wznosów i uginania to +2.5kg w każdej serii i 2.5/5kg na tydzień/dwa.
Zastanawiam się nad dodaniem w Przysiadach, wyciskaniu na płaskiej i MC regresji, gdy np wykonam w ostatniej serii 3 powtórzenia, to zredukuję ciężar o 20kg i zrobię 6 powtórzeń.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
A
Przysiad low bar: 6/6/6/6/6
Wyciskanie na ławce płaskiej: 6/6/6/6/6
Podciąganie podchwytem: 6/6/6/6
Wyciskanie na barki siedząc: 6/6/6/6
B
MC Klasyczny: 6/6/6/6/6
Pompki na poręczach: 6/6/6/6/6
Wiosłowanie sztangą nachwytem: 6/6/6/6
Wznosy sztangi wzdłuż tułowia, stałbym obciążeniem: 12/10/8
W przysiadach/wyciskaniu/MC +10kg w każdej serii i +5kg co tydzień/dwa.
Podciąganie i pompki na poręczach jeszcze będę modyfikował bo, jestem w stanie zrobić max 4 powtórzenia z ciężarem 10kg podczas podciągania. A pompek na poręczach to około 5 powtórzeń 20kg.
Co do reszty, oprócz wznosów i uginania to +2.5kg w każdej serii i 2.5/5kg na tydzień/dwa.
Zastanawiam się nad dodaniem w Przysiadach, wyciskaniu na płaskiej i MC regresji, gdy np wykonam w ostatniej serii 3 powtórzenia, to zredukuję ciężar o 20kg i zrobię 6 powtórzeń.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.