Szacuny
5
Napisanych postów
719
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9059
Wiele osób chwali sobie jako pobudzacz przed treningiem Red Bulla lub inne napoje energetyzujące. Warto zwrócić uwagę, że istotne składniki Red Bulla to kofeina (z guarany) i Tauryna. Można to doskonale zastąpić 1 kapsułką np. Power Guarana (ok. 50 gr) + 2 kapsułki Tauryny (np. Olimp ok. 30 gr) co razem daje 80 gr wobec ceny Red Bulla od 6 zł w górę. No i nie ma tego paskudnie landrynkowego smaku, a w mojej opinii działa przynajmniej równie dobrze.
Szacuny
80
Napisanych postów
4196
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
53627
Powiem tak, po piątkowej imprezie do 4 rano pobyt od 8 na wykładach niebyłby mozliwy bez ww specyfików Na mnie działały i Maxie z Biedronki i te z Lidla (akurat pod uczelnią). Tak więc kofeina jest w nich na pewno a czy szkodzą to nie wiem, na szczęscie 5-8 puszek w miesiącu to maks jakie wypijam.
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)
Szacuny
1
Napisanych postów
103
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3323
Wlasnie o to chodzi No tam jeszcze sa jakies skladniki typu wit b6 niacyna itp itd choc one juz sa mniej chyba istotne w tej mieszance... w kazdym razie... viatplus active musujacy w tej mieszance zalatwi sprawe i dopelni receptury koszt musa ymmm... 25gr ? (jakos tak)
Szacuny
49
Napisanych postów
11477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
94174
Takie info mam od znajomego, który jest dystrybutorem Red Bulla.
Ale sam oczywiście nigdy nie widziałem żadnej kalkulacji takich kosztów, więc może kolega coś ściemniał żeby się pochwalić wiedzą
Szacuny
49
Napisanych postów
5770
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
42384
a moze po prostu zjadles (lub on) zero ?
to najbardziej prawdopodobne , bo tak mi sie wlasnie wydaje ze koszt powinien byc jakos tak minimalnie ponizej zlotowki , poniewaz po 1.99pln sa napoje w geancie czy w biedronce dokladnie takie same a nie sprzedawali by ponizej kosztow , ta zlotowka to akurat tyle ile zarobi geant i producent , a redbulle , power horsy czy warp 4 kosztuja ok 5 pln bo tak jak piszesz jest koszt dytrybucji , marketingu , promocji marki etc.