Moja waga to 95kg/183 przy około 18%BF.
Obecne zapotrzebowanie to około 4300kcal.
Chciałbym bardzo spróbować VLCD - po pierwszym tygodniu cheat meal, po drugim cheat day co by mi bardzo odpowiadało(zaczerpnięte z dziennika Solarosa - pozdrawiam i gratuluję świetnej redukcji
Czas na redukcję na dobrą sprawę mam nieograniczony - może trwać 2 miesiące jak i 6 miesięcy - zależy mi aby zostało jak najwięcej mięśni.
Trening na pewno będzie siłowy, może jakieś HIIT, cardio odpada.
Zastanawiam się czy może stopniowo nie obcinać kalorii a później dopiero VLCD.
Napiszę teraz przykładowo jak mógłby wyglądać mój cały cykl redukcji:
Tydzień:
1. 3000kcal(białka 2,5/kgmc/TŁ 1g/WW reszta)
3.2800kcal - uciananie WW
5.2600kcal - ucinanie WW i trochę tłuszczy
7.2400kcal - ucinanie WW i T
9.2200kcal - ucinanie WW i T
10. Wejście na VLCD(2,5-3g/kgmc / 50WW/50TŁ)
11. 1 dzień Cheat meal + 6VLCD
12. 1 dzień cheat day + 6 VLCD
13-14-15-16 wedle efektów redukcji.
Proszę o ocenę tego, może jakieś błedy/lepsze rozwiązania.
Jeżeli zastosowałbym się do tego planu - na pewno - Białko( np. Whey C-6) - Witaminy(np Olimp) - Magnez -BCAA - kreatyna/NO
1. Zrobię teraz 4 tygodnie przerwy od kreatyny - zamiast niej brać jakiś NO - booster?
2. Przedtreningówki - Jeżeli redukcja będzie trwać 4 miesiące to czy dobrym rozwiązaniem będzie stosowanie przedtrengówek przez cały czas(zmieniając np. firmy) Jeżeli tak to od jakiej zacząć i na jakie wymieniać?
3. Trening na czczo w niczym nie przeszkadza na VLCD lub na stosunkowo małych kaloriach?Trenowałem na poprzedniej redukcji na czczo, dam radę jeśli chodzi o sam trening.
4.Okno żywieniowe mogę trzymać 14 h jedzenia jak i 1 H jedzenia - praktykowałem. Jak najlepiej jeść jeżeli chodzi o VLCD(jak i wcześniejszą redukcję jeżeli to ma sens)?
5.Jaki trening siłowy byłby dobry?Jeżeli redukcja będzie trwać powiedzmy 4 miesiące to czy lecieć na jednym czy wprowadzić drugi?
6.W jakie suplementy warto zainwestować mając na to fundusze?
Wiem, trochę długi post :) Ostatnia redukcja była mało przemyślana, teraz chcę wszystko dograć, kupić suplementy, mądrze trenować(a nie 5xtyg cardio po 45 minut bo podobno tłuszcz się spala dopiero po 30 )
Pozdrawiam