Na początek garść informacji o mnie ;)
WZROST:180
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 1 / 7 LAT
WAGA CIAŁA: 103
OBWÓD RAMIENIA:42
OBWÓD ŁYDKI: 44
OBWÓD UDA: 72
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 98
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ:118
OBWÓD BARKÓW: 130
WYNIK W TRÓJBOJU SIŁOWYM - 520 KG
PODAZ KALORII: 5000+
ILOSC WEGLOWODANOW: 500+
Witam. Od kwietnia ubiegłego roku jestem na ciągłym cyklu masowym (3 cykle kreatynowe po 12 tygodni), w czasie którego masa ciała wzrosła z mojej standardowej wagi 93-95 kg do poziomu 103-105 kg (ekstremum 108,5 kg). Poprawiłem w tym czasie przeciętnie większość rekordów o ok. 20% przybierając przeciętnie 10 kg na wadze.
W tym czasie stosowałem różne formy treningu od FBW -> Starting Strength -> 5 x 5 > 5 x 3 > Texas Method -> Greyskull.
Generalnie trening siłowy, a nie fitnesowy z dominacją 4 ćwiczeń w archetypie:
1. Ławka prosta
2. Przysiad
3. Martwy ciąg
4. OHP
+ ciężarowe
5. Wiosła dwurącz
6. Zarzut
7. Rwanie
Od grudnia po kontuzji łąkotki doszedłem już do siebie (jedynie w przysiadzie staram się nie przekraczać granicy 150-160 kg), ale mam stagnację zarówno siłową, ale też wagową, gdyż czasem lecę grubo powyżej 5000 kcal, ale mając w tygodniu kilkanaście aktywności fizycznych spalam niemal wszystko.
Postanowiłem zatem, że od dzisiaj przechodzę na redukcję/rekompozycję minimum 3 miesięczną (12 tygodni). Chciałbym przy tym utrzymać 3 podstawowe zasady.
1. Kontynuować trening siłowy.
2. Utrzymać wysoki poziom kcal (min. 4000 kcal)
3. Mieć siłę na siłownię (5 razy w tygodniu), bieganie (2-3 razy w tygodniu) oraz na 2 treningi koszykówki tygodniowo.
Prosiłbym poradę jak pogodzić redukcję z treningiem siłowym?
Czy dokładać trening cardio?
Jak ułożyć od strony dietetycznej pierwsze tygodnie na redukcji?
Jaką suplementację stosować w tym czasie?
Wydaje mi się, że cel jest ustawiony w granicach 88-89 kg (najniższa waga od 18 roku życia to 86 kg), a chciałbym utrzymać spadek masy ciała w ok. 1 kg tygodniowo.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - midzi w dniu 2017-03-06 17:42:55
WZROST:180
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 1 / 7 LAT
WAGA CIAŁA: 103
OBWÓD RAMIENIA:42
OBWÓD ŁYDKI: 44
OBWÓD UDA: 72
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 98
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ:118
OBWÓD BARKÓW: 130
WYNIK W TRÓJBOJU SIŁOWYM - 520 KG
PODAZ KALORII: 5000+
ILOSC WEGLOWODANOW: 500+
Witam. Od kwietnia ubiegłego roku jestem na ciągłym cyklu masowym (3 cykle kreatynowe po 12 tygodni), w czasie którego masa ciała wzrosła z mojej standardowej wagi 93-95 kg do poziomu 103-105 kg (ekstremum 108,5 kg). Poprawiłem w tym czasie przeciętnie większość rekordów o ok. 20% przybierając przeciętnie 10 kg na wadze.
W tym czasie stosowałem różne formy treningu od FBW -> Starting Strength -> 5 x 5 > 5 x 3 > Texas Method -> Greyskull.
Generalnie trening siłowy, a nie fitnesowy z dominacją 4 ćwiczeń w archetypie:
1. Ławka prosta
2. Przysiad
3. Martwy ciąg
4. OHP
+ ciężarowe
5. Wiosła dwurącz
6. Zarzut
7. Rwanie
Od grudnia po kontuzji łąkotki doszedłem już do siebie (jedynie w przysiadzie staram się nie przekraczać granicy 150-160 kg), ale mam stagnację zarówno siłową, ale też wagową, gdyż czasem lecę grubo powyżej 5000 kcal, ale mając w tygodniu kilkanaście aktywności fizycznych spalam niemal wszystko.
Postanowiłem zatem, że od dzisiaj przechodzę na redukcję/rekompozycję minimum 3 miesięczną (12 tygodni). Chciałbym przy tym utrzymać 3 podstawowe zasady.
1. Kontynuować trening siłowy.
2. Utrzymać wysoki poziom kcal (min. 4000 kcal)
3. Mieć siłę na siłownię (5 razy w tygodniu), bieganie (2-3 razy w tygodniu) oraz na 2 treningi koszykówki tygodniowo.
Prosiłbym poradę jak pogodzić redukcję z treningiem siłowym?
Czy dokładać trening cardio?
Jak ułożyć od strony dietetycznej pierwsze tygodnie na redukcji?
Jaką suplementację stosować w tym czasie?
Wydaje mi się, że cel jest ustawiony w granicach 88-89 kg (najniższa waga od 18 roku życia to 86 kg), a chciałbym utrzymać spadek masy ciała w ok. 1 kg tygodniowo.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - midzi w dniu 2017-03-06 17:42:55